Μοναδικές εμπειρίες από την Ομάδα Κουκλοθεάτρου της Ευξ. Λέσχης Ποντίων Νάουσας

2014-12-11-Topika-enas-kouklosΈνας κούκλος φέρνει την Άνοιξη

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 η ομάδα Κουκλοθεάτρου « Ένας Κούκλος φέρνει την Άνοιξη" με συντελεστές τους : Αδαμίδης Ορφέας, Καισαρίδης Γιάννης, Καισαρίδου Αλκμήνη, Καισαρίδου Μάγδα, Κατάκη Βίκυ, Μπαρλαγιάννης Ιάκωβος, Τσίγκα Μαίρη προσέφεραν καταπληκτικές και μοναδικές εμπειρίες στους μικρούς και μεγάλους ακροατές που παρευρέθηκαν στην βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας .

Στη αρχή η ομάδα παρουσίασε το αποσπάσμα από το έργο «Το νησί του μάγου Ιουλίου ντε Βερνί» των κ. Γ. Καισαρίδη – Μ. Τσίγκας.

Στην συνέχεια οι μαθητές γνώρισαν άγγιξαν και ήρθαν σε επαφή με τους κούκλους πρωταγωνιστές του έργου, έμαθαν τα υλικά από τα οποία κατασκευάζεται μία κούκλα και τον πολύ σημαντικό ρόλο του ατόμου που της δίνει πνοή. Ακολούθησε η κατασκευή κούκλας από τα παιδιά με την καθοδήγηση, το μεράκι και την αγάπη της Μάγδας, της Αλκμήνης, της Μαίρης της Βίκυς και του Ιάκωβου. Τα παιδιά γνώρισαν όλα τα στάδια της κατασκευής έμαθαν τα υλικά που χρειάζονται και στο τέλος έφτιαξαν την δική τους μοναδική κούκλα για να δημιουργήσουν τις δικές τους παραστάσεις στο μέλλον.

Χαμόγελα χαρά και ικανοποίηση μεγάλη πρόσφερε η Ομάδα Κουκλοθεάτρου η οποία πρόσφερε τις γνώσεις της αφιλοκερδώς).

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 31701 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια