Επιστήμη

Κυκλοφορούν απομιμήσεις iPad στην ελληνική αγορά!

2014-12-05-Technologia-apomimiseis-ipad

Προειδοποιεί ο επίσημος διανομέας

Το πιο οικονομικό μοντέλο Apple iPad είναι το πρώτο iPad mini, με χωρητικότητα 16GB και δυνατότητα πρόσβασης στο Ίντερνετ μόνο μέσω Wi-Fi. Πωλείται από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο της iSquare αντί 269 ευρώ. Εντούτοις, μπορεί να δείτε να κυκλοφορούν iPad και φθηνότερα, τα οποία είτε είναι «μαϊμού», είτε κλεμμένα -οι τιμές των καταστημάτων δεν διαφέρουν. Ο επίσημος διανομέας εφιστά και πάλι την προσοχή στο ελληνικό κοινό, εκδίδοντας σχετική προειδοποίηση, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στην έκταση του προβλήματος.

«Η iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι παρατηρήθηκε πρόσφατα να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά απομιμήσεις των προϊόντων iPad της Apple. H iSquare εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και επισημαίνει το μεγάλο κίνδυνο εξαπάτησής τους, δεδομένου ότι οι απομιμήσεις αυτές, έχουν μεγάλες ομοιότητες εξωτερικά με τα αυθεντικά προϊόντα iPad της Apple και πωλούνται σε συσκευασίες παρόμοιες με τις συσκευασίες των αυθεντικών προϊόντων, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.»

Πόσο κοστίζει το φθηνότερο iPad στην Ελλάδα; iPad mini 16GB Wi-Fi 269€
Δείτε τις τιμές των iPad μετά την έλευση του iPad Air 2 και του iPad mini 3
Τι πρέπει να κάνετε πριν πληρώσετε για μεταχειρισμένο iPhone ή iPad
Κατάσχεση εκατοντάδων smartphone «μαϊμού» στην Αγγλία
Πώς θα αναγνωρίσετε ένα Samsung Galaxy S4 – «μαϊμού»
Πώς θα αναγνωρίσετε ένα iPhone 5-«μαϊμού»

Σε αρκετές, δε, περιπτώσεις πρόκειται για απομιμήσεις οι οποίες δεν μπορούν να τεθούν καν σε λειτουργία, σημειώνει η iSquare.

Τέτοια περιστατικά γίνονται αντιληπτά συνήθως όταν ο χρήστης εμφανίζει την απομίμηση στην επίσημη υποστήριξη της Apple στην Ελλάδα για να διορθώσει το πρόβλημα.

Το tech.in.gr σας προτείνει επίσης να ελέγξετε τον σειραϊκό αριθμό στο https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do (στο πίσω μέρος της συσκευασίας) και να ζητήσετε ένα δεύτερο συσκευασμένο προϊόν για να δείτε εάν φέρει τον ίδιο σειραϊκό αριθμό.

Ποιος πουλάει τα αυθεντικά iPad; Η διάθεση των προϊόντων Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο από την iSquare, επίσημο διανομέα τους, γίνεται μέσω του επίσημου δικτύου Eξουσιοδοτημένων Mεταπωλητών προϊόντων Apple.

H iSquare προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να απευθύνεται για αγορά στο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών της, ώστε αφενός να εξασφαλίζεται η γνησιότητα των προϊόντων, αφετέρου να απολαμβάνουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υποστήριξης, που είναι σε θέση να παρέχουν μέσω του εξειδικευμένου και πιστοποιημένου από την Apple, προσωπικού τους.

Πηγή: http://tech.in.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων