Πολιτισμός

Εξαιρετικά επιτυχημένη η συναυλία στο Μόναχο για την “Πρωτοβουλία για το παιδί”

2014-12-02-Politismos-synaylia-monaxo-protovoulia2

Για τα «20 χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζιδάκι»

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη οργανωτική και καλλιτεχνική επιτυχία, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 8:00 μμ, στην αίθουσα Carl Orff –Saal του πολιτιστικού συγκροτήματος Gastejg του Μονάχου, η μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση με τίτλο «20 χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζιδάκη».

Την εκδήλωση οργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας/Αρχιερατική Επιτροπή Βαυαρίας, το Ίδρυμα «Παλλάδιον» και η Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων του Μονάχου και την αφιέρωσαν στην υποστήριξη του έργου της Πρωτοβουλίας για το Παιδί.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς, απονομή τιμητικών πλακετών προς τους διοργανωτές, εκ μέρους του Συλλόγου και παρουσίαση σύντομου ενημερωτικού Video με τα παιδιά και τα στελέχη των δύο Σπιτιών να αναφέρονται στις εμπειρίες τους από τη ζωή και το έργο του Οργανισμού.

2014-12-02-Politismos-synaylia-monaxo-protovouliaΣτην συνέχεια, εκτελέστηκε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που παρουσίασε η δημοσιογράφος της βαυαρικής ραδιοφωνίας κυρία Φανή Αθέρα και το οποίο υποστήριξαν η Ορχήστρα «Orpheus Kammerorchester» από τη Βιέννη, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της Κωνσταντίνου Δημηνάκη, η παιδική Χορωδία «Μελωδία» του Μονάχου , η σοπράνο Μαρία Κωστράκη και η μετζοσοπράνο Μαρία Ζώη.
Στην κατάμεστη αίθουσα, την εκδήλωση παρακολούθησαν Έλληνες και Γερμανοί φίλοι του έργου του Μάνου Χατζηδάκη, άνθρωποι κοινωνικά ευαίσθητοι και αλληλέγγυοι στην προσπάθεια για τη φροντίδα και προστασία παιδιών σε κίνδυνο, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, πνευματικής ανάτασης και αισθητικής μαγείας.

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί ευχαριστεί θερμά τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βαυαρίας-Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου πατέρα Απόστολο Μαλαμούση, την Δρα Βασιλεία Τριάρχη-Herrmann, Πρόεδρο του «Παλλάδιον», τον Δρα Ανδρέα Μοράκη, Πρόεδρο της Λέσχης Επιστημόνων και ιδιαίτερα τον πατέρα Γεώργιο Βλέτση ,που επιμελήθηκε τόσο τα της εκδήλωσης, όσο και τα της φιλοξενίας της αποστολής μας. Επίσης θερμές ευχαριστίες οφείλονται σε όλους τους νέους φίλους μας στο Μόναχο, Έλληνες και Γερμανούς, που υποστήριξαν ηθικά και υλικά την προσπάθειά μας.

banner-article

Ροη ειδήσεων