Ρεπορτάζ

Κ. Μητσοτάκης από τη Βέροια: “Η Ελλάδα μας χρειάζεται για να προχωρήσει”

2014-11-30-Reportaz-mitsotakis-veria3

“Θερμή υποδοχή” αποδοκιμασιών του επεφύλαξαν σχολικοί φύλακες & εκπαιδευτικοί

2014-11-30-Reportaz-mitsotakis-veria5Τη Βέροια επισκέφθηκε σήμερα (30-11-14) το μεσημέρι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να μετάσχει, ως κεντρικός ομιλητής, σε σχετική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ημαθίας, για τα 40 χρόνια της ΝΔ, που έλαβε χώρα στο «Αιγές Μέλαθρον».

2014-11-30-Reportaz-mitsotakis-veria2«ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ»
Τον κ.Μητσοτάκη «υποδέχθηκαν» εξοργισμένοι σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, με έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα, που είχαν παραταχθεί αρκετά νωρίτερα στον αύλειο χώρο του Ξενοδοχείου, υπό την αυστηρή επιτήρηση αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ, καταγγέλλοντας με ιδιαίτερη δριμύτητα την πολιτική των απολύσεων και των αξιολογήσεων του Δημοσίου Τομέα και ζητώντας τόσο από τον ίδιο, όσο και από τη συγκυβέρνηση να φύγουν… «τώρα».

 

2014-11-30-Reportaz-mitsotakis-veriaΗ ένταση των αντιδράσεων μεταφέρθηκε γρήγορα και στην αίθουσα της εκδήλωσης, όταν, λίγο πριν πάρει το λόγο ο κ. Μητσοτάκης, αγανακτισμένος απολυμένος πολίτης διέκοψε τη διαδικασία απονομής τιμητικών και απευθύνθηκε στον ίδιο τον Υπουργό με έντονο ύφος ρωτώντας τον γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, τον απέλυσε.

2014-11-30-Reportaz-mitsotakis-veria7Ο πολίτης απομακρύνθηκε άμεσα από τους άνδρες της ασφάλειας από την αίθουσα και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης, εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων ανέβηκε στο βήμα και απευθυνόμενος κατά πρόσωπον στον Υπουργό, τον ρώτησε γιατί χτυπά τους κοινωνικά ασθενέστερους, όπως σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες, πότε θα επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Εκπαίδευσης ή πότε θα απολυθούν, πριν τις εκλογές ή μετά.
Ακόμη, γιατί χτυπάει τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, τους μικρομεσαίους και τους χαμηλόμισθους. Ο Υπουργός απάντησε ότι θα τους δει κατ΄ιδίαν μετά το πέρας της εκδήλωσης.

2014-11-30-Reportaz-mitsotakis-veria6Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ & ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΣΤΟ 2009»
Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην επέτειο των 40 ετών από την ίδρυση της ΝΔ και στο πρόσωπο του ιστορικού ιδρυτή του κόμματος Κων/νου Καραμανλή, που χάρισε, όπως είπε, στη χώρα την ευρωπαϊκή της προοπτική με την ένταξη στην ΕΟΚ, τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η επιτυχημένη, όπως είπε, πορεία του Κυβερνητικού έργου διάσωσης της χώρας, χωρίς παλινδρομήσεις και οπισθοχωρήσεις σε ένα καταστροφικό παρελθόν που τις περασμένες δεκαετίες προετοίμασε το έδαφος, ώστε να βυθιστεί η χώρα στην σημερινή κρίση, για την οποία ευθύνονται αποκλειστικά οι πολιτικές λαϊκισμού που άσκησαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μέσα από κοινωνική πολιτική των υπέρογκων δανεικών, έναν κατήφορο που, όπως σημείωσε, όταν προσπάθησε να τερματίσει η Κυβέρνηση Καραμανλή με μέτρα λιτότητας ο λαός υιοθέτησε την νέα λαϊκίστικη διακήρυξη του «Λεφτά Υπάρχουν», γεγονός που εξαναγκάζει σήμερα τόσο την Κυβέρνηση όσο και τον ίδιο να ακολουθεί πολιτικές δυσάρεστες αλλά παράλληλα και αναγκαίες, όπως αυτές των απολύσεων και των αξιολογήσεων.
Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, προσπάθησε κατ’ επανάληψη και το πέτυχε να πείσει την Τρόικα για ποιοτικές και όχι ποσοτικές, οριζόντιες απολύσεις και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά τα αναγκαστικά και αποτρόπαια για τον ελληνικό λαό μέτρα φθάνουν στο τέλος τους μαζί με τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Παράλληλα υποστήριξε την αναγκαιότητα των αξιολογήσεων, που όπως είπε, έδωσαν στο Δημόσιο Τομέα μια πρώτη ξεκάθαρη ενδεικτική , όσο είναι δυνατόν, εικόνα για το ποιοι αξίζουν να παραμείνουν και ποιοι πρέπει να φύγουν. «Σας πληροφορώ ότι διώξαμε πολλούς υπαλλήλους που εργάζονταν για χρόνια με πλαστά δικαιολογητικά και προσόντα», είπε χαρακτηριστικά και δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις αντιδράσεις που εισέπραξε κατά την έναρξη της εκδήλωσης, χαρακτηρίζοντάς τις ως αποτέλεσμα αυτών των αναγκαστικών πολιτικών.

Αντιδράσεις που όμως παράλληλα αναδεικνύουν την ουσία της Δημοκρατίας που είναι η δυνατότητα διαφωνίας και διαμαρτυρίας. Ακόμη υπογράμμισε πως στην προοπτική εξόδου από την κρίση το σενάριο εθνικών εκλογών θα ήταν η απόλυτη καταστροφή της χώρας που θα την εξανάγκαζε σε αναγκαστική επιστροφή στο 2009 με ό,τι αυτό συνεπάγεται. «Πρέπει να πάμε ασφαλείς σε εκλογές το 2016 με καλύτερους οικονομικούς όρους», τόνισε. Αναφερόμενος μάλιστα στην Αντιπολίτευση και ειδικότερα στην εκλογολογία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια ιστορική κατάρρευση της ιδεολογίας της Αριστεράς, που οι πολιτικές εφαρμογές της σήμερα θα έβαζαν τη χώρα μόνο σε περιπέτειες και έφερε ως παράδειγμα τις δηλώσεις Τσίπρα για αυτοδιάλυση του ΝΑΤΟ.
«Ο κ. Τσίπρας είναι ένας νέος πολιτικός με παλιές ιδέες», είπε επί λέξει.

Ακόμη τόνισε την ανάγκη μιας άμεσης συνταγματικής αναθεώρησης που θα διευκολύνει την εύρυθμη λειτουργία νευραλγικών θεσμών και τομέων του δημοσίου, με εξασφάλιση αληθινής και υγιούς κοινωνικής δικαιοσύνης. «Δε χρειαζόμαστε μνημόνια με τους εταίρους μας αλλά με τον ελληνικό λαό» είπε, εν είδη κοινωνικού συμβολαίου, ενώ η διαφάνεια και η πάταξη της γραφειοκρατίας είναι ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της αναθεώρησης.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΝΟΔΕ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔ ΗΜΑΘΙΑΣ
Πριν ανέβει στο βήμα ο κ. Μητσοτάκης προηγήθηκαν χαιρετισμοί των Προέδρων της ΝΟΔΕ Ημαθίας Σάββα Ακριτίδη και ΟΝΝΕΔ Πέτρου Ανδρεανίδη, των Βουλευτών Ημαθίας Λ. Τσαβδαρίδη, Απ. Βεσυρόπουλου και Γ. Μπατσαρά, ενώ ακολούθησε τιμητική βράβευση των διατελεσάντων Προέδρων των δύο τοπικών οργάνων της ΝΔ, που είναι οι εξής:
Ιωάννης Σιαμάγκας, Χρήστος Πατσίκας, Κυριακίδης Γιώργος, Γιοβανόπουλος Δημήτρης, Γιώργος Παπαστάμκος, Χρήστος Γιαννακάκης, Κώστας Βαταντζής, Σάκης Κεχαγιόλου, Μανώλης Μπουντζόλας, Γιώργος Λαζός, Χρήστος Μπλατσιώτης, Κώστας Ζιώγας, Άντώνης Κουφόπουλος, Ιωάννης Τσιαμήτρος, Ηλιας Μπατσαράς, Θεόδωρος Καζαντζίδης και Δημήτρης Μπαντής.

banner-article

Ροη ειδήσεων