Ενδιαφέρον πρόγραμμα και εξαιρετικός σολίστας

2014-11-27-politismos-smirni-symfonikiΗ Συμφωνική του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας

Με σχεδόν γεμάτη την τεράστια αίθουσα του Χώρου Τεχνών της Βέροιας, έπαιξε χθες η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχοντας στο πρόγραμμά της έργα μελωδικά, που κράτησαν το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος.

Ξεκινώντας με την εισαγωγή στην Όπερα «Έτσι κάνουν όλες» του Μότσαρτ, ο μαέστρος Χάρης Ηλιάδης έδωσε από την αρχή κιόλας, διευθύνοντας την ορχήστρα του, το στίγμα του προγράμματος, που επέλεξε η Συμφωνική. Μελωδία απλή, ανάλαφρη, προσεγγίσιμη από το μεγάλο κοινό, χωρίς ταυτόχρονα να υπολείπεται σε έμπνευση.

Το Κονσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα του Χάιδν, έργο 101, που διαδέχθηκε την εισαγωγή του Μότσαρτ, είχε μια μοναδική ιδιαιτερότητα, τον τσελίστα του, Μιλτιάδη Κασσάρα, που επιβλήθηκε με τη δεξιοτεχνία του – λεπτότατες οι αποχρώσεις που ανέδιδε το βιολοντσέλο του – αλλά και με την εκφραστικότητα της ερμηνείας του. Σώμα και όργανο σε μοναδική αρμονία.

Το Β' μέρος της συναυλίας, Συμφωνία Νο4, «Ιταλική», του Μέντελσον, αξιοποίησε όλες τις δυνατότητες της ορχήστρας, που απόλυτα συντονισμένη δικαίωσε με το πάθος και τη χάρη του έργου την επωνυμία του, «Ιταλική».
Μια βραδιά ενδιαφέρουσα για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής, που σίγουρα αισθάνονται τυχεροί, αφού μπορούν να απολαμβάνουν μεγάλες ορχήστρες στην πόλη τους, χάρη στην ύπαρξη του Χώρου Τεχνών, που μπορεί να τις φιλοξενεί.

Συντάκτης

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια