Γενικά

“ΝΑΙ” στο ψήφισμα Γονέων & Κηδεμόνων για τη μεταφορά των μαθητών

2014 24 11 koinonika epikaira dim simb2

Προβλήματα της εκπαίδευσης στο Δημ. Συμβούλιο Βέροιας

Κωστής Χαλάτσης

2014-24-11-koinonika-epikaira-dim-simbΤην υιοθέτηση του Ψηφίσματος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας αναφορικά με τη μη δωρεάν μεταφορά των μαθητών και όσα αυτό συνεπάγεται, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, κατά τη χθεσινή (24-11-14) συνεδρίαση του Σώματος.

Αναλυτικότερα, τις παραμέτρους του προβλήματος έθεσαν, αφού τους δόθηκε ο λόγος, οι δύο εκπρόσωποι των φορέων, Γ. Αρβανίτης και Π. Βλαχοπούλου, οι οποίοι έκαναν λόγο για χρόνια ταλαιπωρία των μαθητών αλλά και επικινδυνότητα, αφού η σχετική ΚΥΑ με τις χιλιομετρικές προϋποθέσεις που ορίζει για την εγγύτητα των μαθητών στα σχολεία, εξαναγκάζει μικρά παιδιά να διανύουν με τα πόδια επικίνδυνες διαδρομές, ενώ η επιβάρυνση του κομίστρου για το λεωφορείο είναι δυσβάστακτη για οικογένειες που έχουν στο σχολείο πάνω από δύο παιδιά.

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΟΕΡΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ;;;
Στην κατεύθυνση της επίλυσης αυτού του αδιεξόδου οι γονείς, δια του ψηφίσματός τους, ζήτησαν και τη θέσπιση ενός ενιαίου Κρατικού Φορέα Μεταφοράς μαθητών, γε2014-24-11-koinonika-epikaira-dim-simb7γονός που προκάλεσε την αμφισβήτηση τόσο του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, όσο και των κ. Κ. Καραπαναγιωτίδη και Γ. Παπαγιάννη που, παρά την δεδομένη, όπως είπαν, στήριξή τους σε μαθητές και γονείς, διατύπωσαν ωστόσο τις επιφ2014-24-11-koinonika-epikaira-dim-simb6υλάξεις τους για τη δυνατότητα μιας τέτοιας εφαρμογής στην πράξη. Μάλιστα ο πρώτος σχολίασε ότι αυτή η πρόταση μάλλον ανήκει στη σφαίρα της ουτοπίας. Υποστηριχτής της θέσης, αντίθετα, υπήρξε ο Αρχηγός της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Μελιόπουλος.
Παίρνοντας το λόγο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας σχολίασε ότι αν δεν υπάρξει κοινή συνισταμένη πιέσεων από κάθε πλευρά των αρμοδίων, βουλευτών, Περιφέρειας, Φορέων, εκπροσώπων, μαθητών, εκπαιδευτικών και Γονέων, δε θα επιλυθεί αυτό που είναι αντικειμενικά αυτονόητο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έφτασε στην Αίθουσα του Σώματος και η απόφαση – ψήφισμα, στήριξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο συνεδρίαζε επίσης χθες, υπέρ των μαθητών και των γονέων, έπειτα από παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη.
Ο Ζησης Πατσίκας από την άλλη ψήφισε μόνο το 50% του ψηφίσματος, χωρίς την παραπάνω πρόταση.

2014-24-11-koinonika-epikaira-dim-simb4ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Θέμα χρήσης ναρκωτικών με εμφανή ίχνη, όπως σύριγγες και άλλα ευρήματα στον αύλειο χώρο των 6ου και 13ου Δημοτικών Σχολείων της Βέροιας, έθεσε η Δημοτική Σύμβουλος της Παράταξης Παπαγιάννη, Σοφία Ελευθεριάδου, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων από τους αρμοδίους του Δήμου. Απαντώντας σχετικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης, είπε ότι προς το παρόν εκείνο που μπορεί να γίνει είναι η τοποθέτηση προβολέα, για την απομάκρυνση των όποιων επιτηδείων.

2014-24-11-koinonika-epikaira-dim-simb3ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
Εννιά μαθητές υποσιτίζονται σε σχολεία του Δήμου Βέροιας, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σοφιανίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Νίκου Μπέκη, που έθεσε το πρόβλημα και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να ενσκήψει άμεσα επί του θέματος, αφού πρωτίστως καταγράψει κρούσματα, συνθήκες και άλλα στοιχεία.
Ο κ. Σοφιανίδης επεσήμανε ότι στις εν προκειμένω περιπτώσεις η Αντιδημαρχία ανταποκρίθηκε άμεσα.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Σύμφωνα με ενημέρωση του ίδιου του Δημάρχου Βέροιας, κατά την προ ημερησίας συζήτηση, οι νέοι ειδικοί συνεργάτες του θα είναι οι κ.κ. Ευστράτιος Τάκης, Χαρτοματζίδης Θεόδωρος, Μαντζέλας Ιωάννης και Ουστά Σοφία.

2014-24-11-koinonika-epikaira-dim-simb5Ο Κ. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ Ε.Χ.Κ. ΣΕΛΙΟΥ
Στη νέα διοίκηση διετούς θητείας, του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, με Πρόεδρο τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κώστα Καραπαναγιωτίδη, έδωσε τις ευχές του ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, επί τη αναλήψει των νέων καθηκόντων του, μετά από μια δύσκολη, όπως είπε χρονιά, με λίγα χιόνια και δεν παρέλειψε να δηλώσει στον κ. Καραπαναγιωτίδη την πρόθεσή του να βοηθήσει όσο μπορεί και ο ίδιος.

ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
Τέλος, την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας, επί μηδενικών, στο σύνολό τους, αυξήσεων των δημοτικών τελών, ψήφισε κατά πλειοψηφία το Σώμα. Σύμφωνα με την απόφαση, δεν αυξάνονται τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, τα τέλη στάθμευσης, τα τέλη διαφήμισης και τα τέλη άρδευσης, ενώ επί του θέματος αναπροσαρμογής των τελών χρήσης πεζοδρομίων-κοινοχρήστων χώρων ψηφίστηκε οριζόντια επιβάρυνση (ομογενοποίηση) με 90 ευρώ ετησίως στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ και εστίασης.
Επί του θέματος αναπροσαρμογής των τελών τέλεσης Πολιτικών Γάμων το Σώμα ενέκρινε επιβάρυνση με 50 ευρώ για τους δημότες που παντρεύονται και για ετεροδημότες, 100 ευρώ.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας