Επιστήμη

Δραματική η αύξηση της θνησιμότητας από καρκίνο του πνεύμονα για τις γυναίκες

2014-11-23-Epistimi-karkinos-pneumona-gynaikes

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο NBC ο καρκίνος του πνεύμονα

αποτελεί τον τύπο καρκίνου με τη μεγαλύτερη θνησιμότητα για τις γυναίκες. Ορισμένοι ειδικοί σε θέματα υγείας αναφέρουν ότι πλέον ολοένα και περισσότερες γυναίκες αναπτύσσουν καρκίνο του πνεύμονα στη δεύτερη ή τρίτη δεκαετία της ζωής τους, ενώ πολλές από αυτές είναι μη-καπνίστριες.

Στο σχετικό άρθρο του NBC, ένας ειδικός ογκολόγος από τη Βοστώνη των ΗΠΑ φέρεται να δηλώνει ότι δεν «μπορεί να προσδιορίσει τα ακριβή αίτια» αυτής της επιδημιολογικής μεταστροφής.

Τι γίνεται όμως αν συνδυάσουμε αυτά τα επιδημιολογικά στοιχεία με την πυρηνική καταστροφή της Fukushima, και την εξάπλωση της ραδιενέργειας μέσω της ατμόσφαιρας και του Ειρηνικού Ωκεανού;

Όταν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες της Fukushima έλιωσαν και ανατινάχθηκαν, διοχέτευσαν τεράστιες ποσότητες ραδιενεργών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Τα συγκεκριμένα σωματίδια είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό ραδιενεργά ώστε η εισπνοή τους οδηγεί με βεβαιότητα στην ανάπτυξη καρκίνου, καθώς η διαδικασία εισχώρησης μέσω του ιστού των πνευμόνων ξεκινά σχεδόν ακαριαία.

Στην πραγματικότητα, τα ραδιενεργά σωματίδια από τη Fukushima ανιχνεύθηκαν μέχρι και τη Νορβηγία.. Τα σωματίδια αυτά αναλύθηκαν και ταίριαξαν απόλυτα με το πυρηνικό καύσιμο που χρησιμοποιήθηκε στον Αντιδραστήρα Νούμερο #3..

Κατακόρυφη αύξηση της ραδιενέργειας στη Fukushima: Αύξηση κατά 40.000%!

Έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια έπειτα από το καταστροφικό τσουνάμι στην Ιαπωνία που προκάλεσε την υπερθέρμανση, το λιώσιμο και την ανατίναξη τριών πυρηνικών αντιδραστήρων στη Fukushima, που οδήγησε στην απελευθέρωση τεράστιων ποσοτήτων ραδιενεργής μόλυνσης στην ατμόσφαιρα και στον Ειρηνικό Ωκεανό. Όμως, η κατάσταση αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει συνεχώς.

Οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στους υπόγειους υδάτινους πόρους έξω από τους αντιδραστήρες 1 και 2 κατέδειξαν μία αύξηση της επικίνδυνης ραδιενέργειας Βήτα της τάξης του 40.000%!!

Σύμφωνα με την Tokyo Electric Power Company (TEPCO) (σ.σ. pentapostagma.gr – εταιρεία-φορέας διαχείρισης του πυρηνικού εργοστασίου Fukushima), χίλιοι τόνοι υπόγειων υδάτων ρέουν προς το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο κάθε μέρα. Από αυτούς, μεταξύ 300 και 400 τόνων υπόγειων υδάτων, έρχονται σε επαφή με τους κατεστραμμένους πυρηνικούς αντιδραστήρες, και έτσι καθίστανται ραδιενεργά και μολύνουν απευθείας τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων