Πολιτική

Στην Επιτροπή της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο Λ.Τσαβδαρίδης

2014-11-18-Politiki-tsavd-epitropi-anatheorisis-syntagm

Ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή Ημαθίας

Στην κομβικής σημασίας Επιτροπή της Ν.Δ. για την Αναθεώρηση του Συντάγματος που συγκροτήθηκε με απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. και Πρωθυπουργού, κ. Α. Σαμαρά, συμμετέχει ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, μαζί με 10 ακόμη Βουλευτές της Ν.Δ με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Στην πρώτη συνάντηση των μελών της επιτροπής που έγινε την Πέμπτη, 13.11.2014, στις 18:00, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στη Βουλή, παρέστη και ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι το Σύνταγμά μας έχει πια διανύσει σχεδόν σαράντα χρόνια ζωής και σήμερα, μετά από την κρίση των τελευταίων ετών, που την αφήνουμε πια πίσω μας, αλλά και μετά τη πλούσια συνταγματική εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών, ξέρουμε πια τι πρέπει να αλλάξει και παίρνουμε την πρωτοβουλία της τέταρτης, απολύτως αναγκαίας, αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας.

Ο κ. Τσαβδαρίδης, ως πτυχιούχος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών πάνω στο Συνταγματικό Δίκαιο από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και με σπουδές Ιστορίας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, θα έχει τη μεγάλη ευθύνη να εργαστεί για την κατάθεση της τελικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τις αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος της χώρας, προκειμένου να ξεκινήσει και τυπικά η διαδικασία αναθεώρησης για το νέο μεταρρυθμιστικό και καινοτόμο Σύνταγμα της Ελλάδας.

Το πόσο σημαντική για το μέλλον της χώρας είναι αυτή η Συνταγματική Αναθεώρηση διαφαίνεται από τις προτάσεις που έχουν τεθεί προς επεξεργασία και συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, όπως αυτές της άμεσης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τους πολίτες, της αναθεώρησης των διατάξεων περί ποινικής ευθύνης υπουργών και περί ασυλίας βουλευτών και του ασυμβίβαστου του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή.

Σε σχετική δήλωση του μετά τον ορισμό του στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, ο κ. Τσαβδαρίδης δήλωσε: «Αποτελεί τεράστια τιμή και μεγάλη ευθύνη για μένα να είμαι ένας από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα συμμετάσχει στην κορυφαία αυτή διαδικασία αλλαγής του καταστατικού χάρτη της χώρας. Οφείλουμε όλοι να δώσουμε και θα δώσουμε, όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προβούμε στις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών, στις ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας και στις αυξημένες προκλήσεις του ευρωπαϊκού και διεθνούς περιβάλλοντος.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας