Κόσμος

O Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Απ. Τζιτζικώστα

2014-11-07-Ellada-tzitzi-posos-presvis

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ συνοδευόμενο από τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπώβ δέχθηκε προχθες (06-11-14) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του, στην έδρα της ΠΚΜ.

«Υποδέχθηκα σήμερα τον νέο Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μίας αδελφής χώρας, με την οποία μας συνδέουν η κοινή θρησκεία αλλά και κοινές προκλήσεις για το μέλλον. Με τον κ. Μάσλοβ συζητήσαμε για τις προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται στην προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων στις υποδομές, τον τουρισμό, τις εξαγωγές, την ενέργεια αλλά και την ανάπτυξη κοινών δράσεων στον πολιτισμό και την εκπαίδευση.
Είναι αναγκαίο, παρά το αποθαρρυντικό κλίμα που δημιουργεί η προσωρινή απαγόρευση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία, να εργαστούμε από κοινού ώστε να υλοποιήσουμε στρατηγικές συνεργασίες στους τομείς και τα πεδία όπου υπάρχουν προοπτικές και περιθώρια στενότερης συνεργασίας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε την άριστη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια με το Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν σημαντικά ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε συγκεκριμένους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και του πολιτισμού, με βασική κατεύθυνση την αναβάθμιση των διμερών οικονομικών σχέσεων και την ανάδειξη της κοινής πολιτισμικής και θρησκευτικής κληρονομιάς των δύο λαών.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε μία συνοπτική παρουσίαση της ταυτότητας της Π.Κ.Μ., των μεγάλων έργων υποδομής που υλοποιούνται αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής τονίζοντας τις δυνατότητες που έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υποστήριξη του μοντέλου δωδεκάμηνου τουρισμού.
Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την υποδοχή και εξέφρασε τις ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε από την Κεντρική Μακεδονία. Ο κ. Μάσλοβ υπογράμμισε ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε βασικούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος και είναι πρόθυμος να συμβάλει, με όλες τις δυνατότητες που έχει, στην αμοιβαία προσπάθεια για συνεργασία «εντοπίζοντας και αξιοποιώντας τα περιθώρια κοινών δράσεων» επισημαίνοντας τις ιδιαίτερα καλές προοπτικές που προσφέρει η Κεντρική Μακεδονία για την οικονομική δραστηριοποίηση ρωσικών επιχειρήσεων, τόσο σε μεγάλες υποδομές όσο και σε τομείς όπως η ενέργεια, η αγροτική οικονομία και ο τουρισμός.

Ο κ. Μάσλοβ ενημέρωσε τον κ. Τζιτζικώστα σχετικά με το Ελληνορωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε ο Ρώσος Πρέσβης, πρόκειται για μία ιδιαίτερης σημασίας και χρησιμότητας πρωτοβουλία, υπό την αιγίδα και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία θα συμμετάσχει πολυμελής αντιπροσωπεία Ρώσων εισαγωγέων καθώς και πλήθος εκπροσώπων ελληνικών φορέων και εξαγωγικών επιχειρήσεων, με κύριο στόχο την ουσιαστική ενημέρωση και καθοδήγηση των ελληνικών επιχειρήσεων ως προς τις διαδικασίες εισαγωγής τροφίμων και ποτών στη ρωσική αγορά στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον και με δεδομένη την προσωρινή απαγόρευση που επέβαλε η Ρωσική Ομοσπονδία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την εισαγωγή προϊόντων τροφίμων και ποτών.

«Το Ελληνορωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της συνεργασίας μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χαιρετίζουμε την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη της λειτουργίας παραρτήματος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, τις δράσεις του οποίου σκοπεύουμε να στηρίξουμε ενεργά» υπογράμμισε στο τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

banner-article

Ροη ειδήσεων