Παιδεία

Λοβέρδος: “Δεν ζητήσαμε εμείς παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις”

2014-06-18-Paidia-Loverdos-katalipsis

Αποστάσεις από την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου

για τις καταλήψεις επιχείρησε να λάβει το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν καλέσαμε εμείς την Εισαγγελία να παρέμβει» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Παιδείας απλώς υπενθύμισε τον τρόπο με τον οποίο θα αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες.

Όπως είπε, δεν είναι αντίθετος στις κινητοποιήσεις, γιατί είναι ζωογόνος δύναμη, τόνισε ωστόσο ότι οι μαθητές δεν θα πρέπει να επιδεινώνουν το πρόβλημα.

«Υπάρχει και το δίκιο της πολιτείας που δεν έχει χρήματα να διαθέσει» και «σε αυτή τη φάση της κρίσης, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι τα κενά [σε εκπαιδευτικούς] τα λιγότερα δυνατά» τόνισε. Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι λόγω των καταλήψεων, ενισχύονται τα φροντιστήρια.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών μπορεί να γίνει μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων, ή τα Σάββατα, ή αντί των εκδρομών, όπως η πενταήμερη.

Την Πέμπτη οργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων.

Αμεση η εισαγγελική παρέμβαση
Εντολή να μεριμνήσουν για την κανονική λειτουργία των σχολείων έλαβαν οι εισαγγελείς της χώρας, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη την Τρίτη. Η ανώτατη λειτουργός ζήτησε να αποτραπεί η απώλεια ωρών, ενώ υπενθύμισε παλαιότερη οδηγία για αυτόφωρη σύλληψη όσων προκαλούν καταστροφές στα σχολεία.

Την Τρίτη, 364 σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη, από 500 που ήταν -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας- τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα κινητοποιήσεων.

Από τη Δευτέρα, ακόμη και πριν από την εισαγγελική παρέμβαση, υπήρξαν προσπάθειες για να μην μπουν «λουκέτα» σε σχολεία. Σύμφωνα με καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λυκείου Χολαργού και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο Περικλής», σημειώθηκε βιαιοπραγία κατά 14χρονου μαθητή από αστυνομικούς, επειδή θεωρήθηκε ύποπτος για διάρρηξη της εισόδου του σχολείου.

Επιπλέον, υπάρχουν καταγγελίες για συλλήψεις μαθητών και γονέων στη Λαμία. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, έγινε επέμβαση από την αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, στο 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας και συνελήφθησαν εννέα μαθητές που βρέθηκαν μέσα. Παράλληλα, συνελήφθησαν και οι οκτώ από τους γονείς των μαθητών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή: http://news.in.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας