Πολιτική

Κ. Γιοβανόπουλος: Η “Ιθάκη” ορίζει το έθνος που αντιστέκεται

2014-11-03-politiki-giovan-ithaki

Δήλωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Ημαθίας
Ας το ξεκαθαρίσω όπως μπορώ:

Ούτε κόμμα όπως αυτά που σέρνονται, ούτε δόγμα, ούτε ψηφοδέλτια ίσως! Όλα θα τα φέρει ο Καιρός κατά πώς πρέπει, όλα για κάποιο λόγο γίνονται έτσι.

Η “Ιθάκη” ορίζει το έθνος που αντιστέκεται. Οι φλόγες ήδη άναψαν σε μύριες γωνιές της πατρίδας.
Είναι σύνθημα ένωσης, ψίθυρος ψυχών, χώρος και χρόνος ανταμώματος.

Μη ρωτάς ποιος είναι αρχηγός, εσύ είσαι. Ο πρώτος στα κουπιά.
Αν άλλαξες αληθινά, μη το σκέφτεσαι, νιώσε, σήκω, η “Ιθάκη” είναι ο Τρόπος μας, η Γλώσσα.

Με τη σημαία, το σταυρό, τα μνήματα και το σχολειό, να σώσουμε τη χώρα, να την παραδώσουμε ισχυρότερη, το ομηρικό αρχιπέλαγος πασίχαρο. Είμαστε όλοι πολύτιμοι, να φτάσουμε άμποτε στου παλατιού τα δώματα, να εκτιναχθεί μπροστά ο κολασμός για τον Αντίνοο και τους μνηστήρες που μας ντρόπιασαν.

Η “Ιθάκη” σε καλεί. Όχι όλους και γενικά. Όσους μπορούν και θέλουν. Εσένα. Προσωπικά. Τώρα.
Δείξε πίστη, διέδωσε το μήνυμα σωστά, γίνε Φιλικός, κήρυξε εχέμυθα μα παθιασμένα την είδηση: τα λάβαρα που μας διαιρούσαν στήθηκαν πίσω.

Μπροστά εμείς, οι αξιοπρεπείς, οι ενωμένοι, οι ανίκητοι.

Μόνο ο Νόστος για την αληθινή ¨Ιθάκη” μάς ταξιδεύει στην Ελεύθερη Ελλάδα. Μαζί. 

“…ΕΛΠΙΔΑ είναι η πίστη ότι έχεις και τη θέληση και τον τρόπο να πετύχεις οποιοδήποτε στόχο. Μαζί της βρίσκεις κίνητρα, επινοείς λύσεις, ενθαρρύνεις ευέλικτα, δημιουργείς αποφασιστικά. Νικάς τη δυστυχία, πορεύεσαι κόντρα στην κατάθλιψη, υπερπηδάς άγχος και στενοχώριες. Γεννά την αισιοδοξία που ως στάση διώχνει την απάθεια, καταργεί την απελπισία…”
Daniel Goleman, “Η Συναισθηματική Νοημοσύνη” σελ. 138 επ.
Η ομορφότερη διάσταση όμως αυτού του καταπληκτικού βιβλίου είναι πως ” Ελπίδα και Αισιοδοξία, μπορούν να διδαχθούν.” Η εμπειρία γίνεται δάσκαλος κι ο χαρακτήρας μας πια αναζητά την επιτυχία, δεν πτοείται, συνέρχεται, ξαναβρίσκει στόχο, πετυχαίνει.
Ας βάλουμε τέλος στη γενικευμένη κατάπτωση, στην αναίτια απόγνωση, στις θλιπτικά ξημερώματα. Ξεκινάμε από τον εαυτό μας.

 

 

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας