Σχόλια

Κοντά στα “χλωρά” καίγονται συνήθως τα “ξερά”!

2014-09-27-sxolia-kx-konta-sta-xlora

Παροιμιώδης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική των συλλήψεων οφειλετών προς το Δημόσιο, (τρο) ικανής να συνθλίψει τους επαγγελματίες που έπεσαν έξω στον επιχειρηματικό τους αγώνα και σέρνονται «πυξ λαξ» στις φυλακές, ανεξαρτήτως τάξεως και ηλικίας.
Αυτό θα πει … «ισονομία» και «κοινωνική δικαιοσύνη»!

Και κοντά στα… «χλωρά» και πάντα … «φρέσκα» της αισχροκέρδειας και της ανεξέλεγκτης φοροδιαφυγής, που ασφαλώς δεν καίγονται ποτέ, καίγονται ολοσχερώς τα «ξερά» από τη βιοπάλη με τον πιο επαίσχυντο τρόπο, οδηγούμενα στο… «φρέσκο»!
Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε δεκάδες συλλήψεις της περασμένης εβδομάδας μέχρι και ηλικιωμένων άνω των 70ετών που τους πέρασαν χειροπέδες για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το αστυνομικό δελτίο δίνει προχθεσινό περιστατικό και στη Βέροια.

Η ισχύουσα νομοθεσία τιμωρεί με ποινές φυλάκισης όσους δεν καταβάλλουν τα βεβαιωμένα στις ΔΟΥ και τα τελωνεία χρέη προς το Δημόσιο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών ως εξής:
Εως ένα έτος, εφόσον το συνολικό χρέος, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων, υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ. Έξι τουλάχιστον μήνες, εφόσον το συνολικό χρέος υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ. Ένα τουλάχιστον έτος, εφόσον το συνολικό χρέος υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ και τέλος τρία τουλάχιστον έτη, εφόσον το συνολικό χρέος υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Ωστόσο ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης προανήγγειλε προχθές ο τέλος των συλλήψεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο, οι οποίες, όμως δεν προέρχονται από φοροδιαφυγή!

Ένας ερασιτέχνης ψαράς ήθελε σε μια νύχτα να ψαρέψει με ένα σάπιο καλάμι όλο το πέλαγος και τελικώς έπιασε αργά τα ξημερώματα ένα ιχθύδιο το οποίο «φυλάκισε» σε κουβαδάκι με ελάχιστο θαλασσινό νερό.
Και όταν αυτό είχε σχεδόν ξεψυχήσει αποφάσισε να το ξαναρίξει στη θάλασσα αλλά ήταν ήδη… αργά!

Αυτά… εν παραβολαίς!

 

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο