Σχόλια

Οδηγία σας εξετελέσθη! Ασανσέρ ασφαλή!

2014-09-26-sxolia-teukros-asanser

Και τα παράπλευρα χαράτσια…

Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει οδηγία της ΕΕ και να πέσει κάτω!

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τρέξουν οι οσφυοκάμπτες φύλαρχοι των ιθαγενών, που να μην τη εφαρμόσουν.

Πολύ περισσότερο βέβαια, όταν αυτή η οδηγία έχει σχέση με την ίδια την… ασφάλεια αλλά και την… υγεία των ιθαγενών!
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αναφερόμαστε σ’ αυτήν που απαγορεύει το κάπνισμα σε εστιατόρια, καφενεία ή κέντρα διασκέδασης. Αυτή εξετελέσθη! Και το προσωπικό όλων των βαθμίδων επαγρυπνά, για να επιβάλει τα αναγκαία πρόστιμα, όπου και εάν χρειαστεί!

Έχει σχέση μ’ εκείνη την οδηγία που αφορά στη βελτίωση της κατασκευής των ήδη λειτουργούντων ασφαλών ασανσέρ στις πολυκατοικίες, ώστε αυτά να γίνουν ακόμη… ασφαλέστερα!

2014-09-26-sxolia-teukros-asanser2Η οδηγία πάει ιεραρχικά και καταλήγει στους δήμους. Αυτοί, ως διεκπεραιωτές οδηγιών, την παραπέμπουν στις αρμόδιες εταιρίες, οι οποίες όμως δεν κάνουν ταυτόχρονα κρούση σ’ ολόκληρη την πόλη αλλά ανά περιοχή -ώστε να έχουν τις λιγότερο δυνατές αντιδράσεις- με το… δίλλημα “ή πληρώνετε, για να φτιάξουμε το ασανσέρ, σύμφωνα με όσα ορίζει η ΕΕ για την… ασφάλειά σας, ή σας το σταματούμε”.
Δηλαδή ένα ακόμη χαράτσι λόγω… οδηγίας!

Έτσι, σε κάθε πολυκατοικία ανοίγει ένα εσωτερικό μέτωπο, μια εσωτερική διαμάχη ανάμεσα στο ναι και στο όχι. Νικητής ως επί το πλείστον το ναι. Αυτή η πτέρυγα, απ’ ότι φαίνεται για διαφόρους λόγους, είναι ισχυρότερη της άλλης!

Η πτέρυγα του όχι, μιας και τα επιχειρήματά της δεν πέρασαν –”θύματα έχουμε από τις αυτοκτονίες κι όχι από τις πτώσεις των ασανσέρ”- κόβει από δω, κόβει από κει, ψάχνει με κάθε τρόπο, για να πληρώσει τη δόση. Είναι κι ο γείτονας που σε λοξοκοιτά!

Η τράπεζα κι ο ΕΝΦΙΑ δε σε γνωρίζουν προσωπικά!

Θεωρώντας πλέον σαν δεδομένο ότι η πολιτική των χαρατσιών, σε σχέση με τη γενικότερη βάρβαρη πολιτική, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μαζικές κατασχέσεις, μπορεί κανείς να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα ότι οι νέοι μελλοντικοί ιδιοκτήτες των δικών μας σπιτιών τα θέλουν από κάθε άποψη… έτοιμα!

Και φυσικά, οι τοπικοί φύλαρχοι δεν θα παραλείψουν να δώσουν μια ακόμη αναφορά: “Οδηγία σας εξετελέσθη! Ασανσέρ ασφαλή!”

Διαβάστε επίσης:
Πιστοποιήσεις ανελκυστήρων: Μια εύθραυστη «ισορροπία» αντοχών…

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας