Κόσμος

Έως το τέλος του έτους η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

2014-09-09-Ellada-diki-gia-fyssa

Το αργότερο ως το τέλος του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για τη δολοφονία

του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου βρίσκεται η ογκωδέστατη δικογραφία για τη δολοφονία και ο ίδιος είχε παρακολουθήσει στενά, καθώς είναι ο εποπτεύων εισαγγελέας, τις πολύμηνες ανακρίσεις που διενεργούν οι δύο ανακρίτριες για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Ως το τέλος του μήνα, αναμένεται να υποβάλει την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο και θα εκδώσει βούλευμα δρομολογώντας τις διαδικασίες για την παραπομπή του κατηγορουμένου και τον προσδιορισμό και την έναρξη της δίκης.

Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις
Σε λίγες ημέρες, άλλωστε, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συλλογικότητες διοργανώνουν αντιφασιστικές πορείες, συναυλίες και εκδηλώσεις.

Η πρώτη από τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου. Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί πορεία στην κεντρική πλατεία Πετρούπολης, ενώ στις 20:00 συναυλία στην κεντρική πλατεία Ιλίου.

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται συζήτηση, συναυλία και graffiti στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Ταυτόχρονα, η ομάδα «Δεν Ξεχνάμε», μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από τους φίλους και τους συγγενείς του Παύλου Φύσσα, οργανώνουν δράσεις για τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του.
Την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, στις 14:00 στο σημείο της δολοφονίας θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου. Την ίδια ημέρα, στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Π.Τσαλδάρη στο Κερατσίνι.

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00. Στη συναυλία θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες από όλους τους χώρους της μουσικής. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανάλογες κινητοποιήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας. Ήδη, έχει ανακοινωθεί ότι ανήμερα της επετείου της δολοφονίας Φύσσα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο δημαρχείο Ναυπλίου στις 19:00, όπως και συγκέντρωση στην πλατεία Καμπάνας στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Με αφορμή την επέτειο, διοργανώνονται και άλλες εκδηλώσεις, όπως συζήτηση για τους στάση και τους στόχους της hip hop κοινότητας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην ταράτσα της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου.

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου θα γίνει στην Πλατεία Λαού αντιφασιστική συνέλευση με στόχο τον προγραμματισμό των δράσεων του κινήματος με έμφαση στην πανευρωπαϊκή ημέρα αντιφασιστικής δράσης το Σάββατο 8 Νοεμβρίου.

Πηγή: http://news.in.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων