Πολιτική

O Λ.Τσαβδαρίδης νέος Πρόεδρος της Διαρκ. Επιτρ. Εθν. Άμυνας και ΕξωτερικώνΥποθέσεων της Βουλής

2014-07-15-Politiki-tsavdaridis-proedros-epitr-ex.yp

Από το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή ΝΔ Ημαθίας Λ. Τσαβδαρίδη ανακοινώθηκαν τα εξής:

Σε μία ακόμη εξαιρετικά σημαντική θέση, αυτή του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων για το Γʼ Θερινό της Τμήμα, εξελέγη ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, χθες 2 Σεπτεμβρίου.

Έργο της εν λόγω επιτροπής, είναι η επεξεργασία, η εξέταση και η ψήφιση νομοσχεδίων και προτάσεων νόμων αρμοδιότητας των Υπουργείων α) Εξωτερικών, β) Εθνικής Άμυνας, γ) Μακεδονίας Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσαβδαρίδης είναι ήδη Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων, η οποία ως αντικείμενο έχει την προηγούμενη εξέταση και παρακολούθηση της εφαρμογής των εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων αμυντικού υλικού της χώρας. Ως εκ τούτου, η εκλογή του ΚΑΙ στη θέση του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής αναβαθμίζει έτι περαιτέρω τον ρόλο του Βουλευτή Ημαθίας στην χάραξη και αξιολόγηση όλων κρισίμων αποφάσεων για τα συγκεκριμένα μεγίστης εθνικής σημασίας ζητήματα και τον παράλληλο ενδελεχή έλεγχο της διαφάνειας τους.

Με αφορμή την εκλογή του ως Προέδρου της σχετικής Επιτροπής ο κ. Τσαβδαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συναδέλφους μου στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου. Γνωρίζω καλά το μέγεθος της ευθύνης αλλά και της αποστολής τόσο της δικής μου όσο και της Επιτροπής συνολικά για την προάσπιση αλλά και την ανάδειξη των Εθνικών μας συμφερόντων. Γνωρίζω επίσης καλά ότι θα κριθούμε όλοι, όχι από τις προθέσεις μας, αλλά από την αποτελεσματικότητα μας. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία όλων των μελών της Επιτροπής θα είναι αποδοτική και ουσιαστική.

banner-article

Ροη ειδήσεων