Σχόλια

Του… Ανδρέα “δεηθώμεν”!!!

2014-09-01-sxolia-tou-andrea-deithomen

Χρονολογία ορόσημο το 2014, αφού η μεθαυριανή 3η Σεπτέμβρη ταυτίζεται με τα Σαράντα του ΠΑΣΟΚ!

Ως εκ τούτου από απόψε αρχίζει στην Αθήνα διήμερο εκδηλώσεων με ομιλητές τον Γ. Παπανδρέου και την Τετάρτη τον Ευ. Βενιζέλο. (Αποστάσεις ασφαλείας η αυριανή μέρα)!!!

Βέβαια δεν ξέρουμε, αν ο επετειακός χαρακτήρας που σηματοδοτεί η ημέρα της θρυλικής διακήρυξης θα έχρηζε κεράκια με τούρτα, ή κεριά με… κόλλυβα, καθώς το Κίνημα έχει πεθάνει προ πολλού αλλά σε κάποιους ακόμα δεν το’ πανε!

Ένεκεν της επετείου, ανασύρουμε και εμείς από το… «χρονοντούλαπο» της δικής μας δημοσιογραφικής ιστορίας, το παρακάτω σχόλιο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΕΠΙΚΑΙΡΑ” της Κεντρικής Μακεδονίας, τα ξημερώματα (5.00π.μ.) των εκλογών του 2009, όταν ο Γ. Παπανδρέου θριάμβευσε, έχοντας προηγουμένως ξεπουλήσει μυστικά την Πατρίδα στο ΔΝΤ και τους λοιπούς δυνάστες, με το “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”:

ΠΑκέτο ΣΟβαρών Κρίσεων

Πακέτο σοβαρών κρίσεων …και ευθυνών περιμένει από σήμερα τα ξημερώματα, τη νέα κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τους παλιούς ή νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της.

Πανηγύρια, επινίκιες ιαχές, δάκρυα χαράς και απολυτρώσεως, που πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας, πρέπει να προβληματίσουν έντονα και να φέρουν προ των ευθυνών τους όλους όσους θα κληθούν να κυβερνήσουν αυτό το προβληματικό … «καράβι» που λέγεται ελληνικό κράτος, στο ευρωπαϊκό «πέλαγο» που οδηγεί στον …παγκόσμιο φουρτουνιασμένο «ωκεανό» των διεθνών εξελίξεων και επιταγών. Εμείς ως κομμάτι αυτού του πολυπαθούς λαού, που λειτουργεί πολλάκις με την καρδιά και καλά κάνει – κατά τα άλλα – υπενθυμίζουμε στη νέα κυβέρνηση ότι για τους Έλληνες προέχει η ανάγκη μιας ποιότητας ζωής που να χωράει την αξιοπρέπεια της επιβίωσης και την ωραιότητα της διαβίωσης…

Συστατικά αυτονόητης ευημερίας για κάθε άνθρωπο αυτού του πλανήτη. Ασφαλώς και υπάρχουν κρίσεις και μεγέθη οικονομίας και παραοικονομίας που χρήζουν σοβαρών πολιτικών αποφάσεων και στρατηγικών αντιμετωπίσεων αλλά ας μην «πνιγεί» το όνειρο, το χαμόγελο και το δικαίωμα σε μια ανθρώπινη ζωή – με χαρακτηριστικά προσωπικής, εθνικής, αξιακής και ηθικής αυτοσυνειδησίας – στον απρόσωπο, τεχνοκρατικό σχεδιασμό του άκρατου ορθολογισμού και της αριθμοποίησης της Νέας Εποχής.

Ας βλέπουμε μπροστά μας ανθρώπους και όχι αναπτυξιακά … «εργαλεία» υπερπαραγωγής.

«Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω»!!!

 

banner-article

Ροη ειδήσεων