Βέροια

Κ. Βοργιαζίδης: “Θα πετύχουμε με ανιδιοτέλεια, γνώση και διαφάνεια”

2014-08-28-reportaz-orkomosia-dimou-verias3

Ορκωμοσία του νέου Δημάρχου, των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων Βέροιας

Παρουσία πλήθους πολιτών και πολιτικών τελέστηκε η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, καθώς των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων Βέροιας, χθες βράδυ στο Χώρο Τεχνών.
Την ακολουθία του αγιασμού και την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, και αμέσως μετά απηύθυναν χαιρετισμούς οι αρχηγοί των παρατάξεων της2014-08-28-reportaz-orkomosia-dimou-verias4 μειοψηφίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Μελιόπουλος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αντώνης Μαρκούλης από την «Προτεραιότητα στο Δημότη», Γιάννης Παπαγιάννης από το «Δικαίωμα για νέα Βέροια», Νίκος Μπέκης από την παράταξη «Ενεργοί Πολίτες για τον Δήμο Βέροιας», Μιχάλης Σουμελίδης που εκπροσώπησε τη «Δύναμη Πολιτών» εκ μέρους του Κώστα Καραπαναγιωτίδη, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό, ενώ κεντρική εισήγηση – χαιρετισμό πραγματοποίησε τελευταίος ο κ.Βοργιαζίδης, παρουσιάζοντας έναν σύντομο σκελετό της στρατηγικής της νέας διοίκησης του Δήμου.

2014-08-28-reportaz-orkomosia-dimou-verias

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ
Μεταξύ άλλων την τελετή παρακολούθησαν, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, η απερχόμενη Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, οι νέοι Δήμαρχοι Αλεξάνδρειας και Νάουσας Παναγιώτης Γκυρίνης και Νίκος Κουτσογιάννης, οι Βουλευτές 2014-08-28-reportaz-orkomosia-dimou-verias6Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά και Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο πρώην Βουλευτής Άγγελος Τόλκας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, εκπρόσωποι του Στρατού κ.α.

2014-08-28-reportaz-orkomosia-dimou-verias2

2014-08-28-reportaz-orkomosia-dimou-verias11ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ
Ο νέος Δήμαρχος, απευθύνοντας χαιρετισμό ανέπτυξε τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η νέα διοίκηση του Δήμου Βέροιας, αφού προηγουμένως ευχαρίστησε θερμά τους Δημότες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν, με την ψήφο τους στο πρόσωπό του, την οποία, με αίσθημα ευθύνης, σοβαρότητα και σύνεση δεσμεύτηκε να ανταποδώσει, λειτουργώντας ως Δήμαρχος όλων και με γνώμονα το κοινό συμφέρον. «…Σήμερα ξεκινά η πορεία της νέας Δημοτικής Αρχής σε ένα περιβάλλον απρόβλεπτο, ρευστό και αβέβαιο. Η παρατεταμένη ύφεση έχει επηρεάσει κάθε πλευρά της δημόσιας και οικονομικής ζωής, κάθε νοικοκυριό και κάθε συμπολίτη μας…», είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως και η τοπική αυτοδιοίκηση δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, ενώ ο Καλλικράτης σε συνδυασμό με τις περικοπές και τη συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα, δημιούργησαν μια νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα, ένα περιβάλλον στο οποίο, όπως επεσήμανε, η νέα διοίκηση καλείται να προσφέρει περισσότερα, έχοντας στη διάθεσή της λιγότερα. Η έλλειψη προσωπικού, πόρων αλλά και εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς, ήταν κάποια από τα επιπρόσθετα προβλήματα που ανέφερε ο κ. Βοργιαζίδης, σε αυτήν την κατεύθυνση.

Το εύλογο ερώτημα, πρόσθεσε, είναι αν θα μπορέσει η νέα δημοτική αρχή να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στα τοπικά μικρά και μεγάλα προβλήματα, καθώς και στις ιστορικές προκλήσεις της εποχής. «…Σας απαντώ με απόλυτη ειλικρίνεια και βεβαιότητα ότι μπορούμε αλλά οφείλουμε πρώτα να μετατρέψουμε τις ιστορικές προκλήσεις σε επιβλητική ορμή. Να μη γίνουν δικαιολογία τα σημερινά προβλήματα αλλά αντίθετα να αποτελέσουν εφαλτήριο ριζικών τομών και αλλαγών…».

Έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη επαναχάραξης του πλαισίου λειτουργίας του Δήμου συνολικότερα, με τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιου και παραγωγικού τομέα.
«…Χρειάζεται να αλλάξουμε πρωτίστως οι ίδιοι, μικρές καθημερινές συνήθειες, πλην όμως ικανές να φέρουν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής μας…», συμπλήρωσε.
Ακόμη τόνισε ότι θα αναζητηθούν ευκαιρίες ανάπτυξης, με αλλαγές στις σχέσεις συνεργασίας, με σχεδιασμό πολιτικών και προγραμμάτων που δεν αξιοποιήθηκαν στο παρελθόν, με παράλληλη αξιοποίηση των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων και εν προκειμένω αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΠΑ, που, όπως είπε, συμπίπτει χρονικά με τη νέα δημοτική περίοδο.

Δεσμεύτηκε δε, ότι η νέα δημοτική αρχή θα πορευθεί με όραμα, διαφάνεια, πνεύμα συνεργασίας σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με τόλμη και αποφασιστικότητα, αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία του τοπικού επιστημονικού δυναμικού, των συλλόγων και των σωματείων.

Μίλησε ακόμη για την ανάγκη της καλλιέργειας ευνοϊκών συνθηκών για επενδύσεις και εισπράξεις, με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, με σεβασμό όμως πρωτίστως στο δημόσιο συμφέρον και το φυσικό περιβάλλον.

Τέλος, τόνισε ότι από σήμερα, με γνώση, εμπειρία και ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά αναλαμβάνει δράση για το Δήμο Βέροιας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα πετύχει.
«…Είμαι αισιόδοξος, γιατί η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου αποτελείται από ικανά στελέχη όλων των παρατάξεων, που έθεσαν εαυτόν στην υπηρεσία…», ήταν τα λόγια του.

2014-08-28-reportaz-orkomosia-dimou-verias5ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ – «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Ο αρχηγός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συγκεφαλαίωσε σε γενικές γραμμές τη μέχρι τώρα πορεία της παράταξης στα τοπικά δημοτικά δρώμενα, με σταθερό γνώμονα την κεντρική πολιτική γραμμή του Κ.Κ.Ε., την σχέση της με το οποίο, όπως είπε, δεν έκρυψε ποτέ: «…Βρεθήκαμε, όπως είχαμε υποσχεθεί σε κάθε μετερίζι αγώνα, στους τόπους δουλειάς, κατοικίας, μόρφωσης, διεκδικώντας μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας προς όφελος του λαού. Μαζί με εργάτες και υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες, τους σπουδαστές και τους φοιτητές…», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μελιόπουλος.

 

2014-08-28-reportaz-orkomosia-dimou-verias7ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ – «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ»
Για ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς χωρίς κομματικά κριτήρια και υποστηρίξεις έκανε λόγο ο κ. Μαρκούλης, εστιάζοντας στην εντιμότητα του προεκλογικού του αγώνα: «…Οι συνεργάτες μου και εγώ με μοναδική πυξίδα την ανιδιοτελή διάθεση να προσφέρουμε στον τόπο μας, στην πόλη που μας γέννησε, μας ανάστησε και μας τρέφει, προσδοκούσαμε το καλύτερο δυνατό, εκλογικό αποτέλεσμα. Χωρίς καμία κομματική υποστήριξη, η παράταξή μας αποτελούμενη από αγνούς, σοβαρούς και άφθαρτους ανθρώπους, με αξιοπρέπεια διεκδίκησε την ψήφο των δημοτών…», ανέφερε σχετικά.

 

2014-08-28-reportaz-orkomosia-dimou-verias9

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ – «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΒΕΡΟΙΑ»
«…Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε αξίες και ιδανικά. Μας ενδιαφέρει μόνο το δημόσιο συμφέρον…», είπε ο κ. Παπαγιάννης και πρόσθεσε: «…Τιμηθήκαμε από ένα πολύ μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας και είχαμε την τιμή να βρεθούμε στην τρίτη θέση. Η Ελλάδα και η Βέροια βάλλεται από οικονομικά συμφέροντα, πανταχόθεν. Πρέπει να δούμε τι μας ενώνει, με διάθεση ομόνοιας και ομοψυχίας…».

 

 

 

2014-08-28-reportaz-orkomosia-dimou-verias8ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΚΗΣ – «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ»
Ο κ. Μπέκης αφού συνεχάρη τόσο το νέο Δήμαρχο Κ. Βοργιαζίδη, όσο και όλους του Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους εστίασε στον πυρήνα της κρίσης που επηρεάζει άμεσα και την τοπική αυτοδιοίκηση, με τα εξής: «…Ζούμε κοντά πέντε περίπου … «πέτρινα» χρόνια όχι για κάποιον απροσδιόριστο λόγο αλλά για πολύ συγκεκριμένες αιτίες που η καρδιά τους είναι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές με επικεφαλής τις τράπεζες, το ντόπιο κατεστημένο και τις Κυβερνήσεις που τις υλοποιούν. Αυτές οι πολιτικές έχουν σαφείς και ορατές επιπτώσεις, στο Δήμο, στην πόλη, σε όλους μας…».

 

2014-08-28-reportaz-orkomosia-dimou-verias10ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΥΜΕΛΙΔΗΣ – «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»2014-08-28-reportaz-orkomosia-dimou-verias12
«…Πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί για να πάμε τον τόπο μπροστά…», είπε επιγραμματικά ο Μιχάλης Σουμελίδης, στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του νέου Δημάρχου και δεν παρέλειψε να συγχαρεί και το νέο Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, τη στήριξη του οποίου θεωρεί, όπως είπε, δεδομένη και αναγκαία στα τοπικά προβλήματα. Τέλος ακολούθησε η υπογραφή των πρακτικών της ορκωμοσίας και η παράθεση παραδοσιακού κεράσματος στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών.

 

 

banner-article

Ροη ειδήσεων