Κόσμος

Προς παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο ο Παπακωνσταντίνου

2014-07-29-Politiki-papakonst-eidiko-dikasthrio2

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, καθώς και συγγενείς του ως συμμέτοχοι.

Πλησιάζει η παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από την οποία «εξαφανίστηκαν» τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, έπειτα από την πρόταση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Σ’ αυτήν ο αντεισαγγελέας Βασίλης Πλιώτας ζητάει να παραπεμφθούν σε δίκη τόσο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου (για δύο κακουργήματα: απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου και ένα πλημμέλημα: παράβαση καθήκοντος), όσο και η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης ως συμμέτοχοι.

Την τελική απόφαση θα την λάβει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.

Εν τω μεταξύ, στην τακτική δικαιοσύνη παραμένει το σκέλος της δικογραφίας που αφορά τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση λόγω των πολλαπλών αναπαραγωγών usb που έκανε με το περιεχόμενο της «λίστας Λαγκάρντ» καθώς και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρη για τη μη αξιοποίησή της.

Εναντίον των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο Γιάννης Διώτης βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου. Αμφότεροι έχουν λάβει προθεσμία για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων