Σχόλια

Δίκες και γκρίνια για τις διακοπές ρεύματος!

2014-07-04-Sxolio-aytomatismos

Σε μισή ώρα εκδικάζεται η αγωγή της ΔΕΗ κατά της ΓΕΝΟΠ. Δηλαδή επί της ουσίας τα δάκτυλα βγάζουν τα μάτια του πλέον κερδοφόρου «σώματος» του Κράτους!

Η πάλαι ποτέ κραταιά και κρατική ΔΕΗ κατακερματίζεται, οι εργαζόμενοι άγονται στα δικαστήρια και εισπράττουν εν μέρη και την κατακραυγή πολιτών που βέβαια δε φταίνε σε τίποτα να ζουν για κάποιες ώρες της μέρας χωρίς ρεύμα και γενικότερα να πληρώνουν το τίμημα των διαφόρων κλαδικών απεργιών.

Ωστόσο δεν έχουν οι περισσότεροι συνείδηση αλληλεγγύης και η αγανάκτηση του λαού γενικότερα προσλαμβάνει στοιχεία εξατομικευμένης «επανάστασης» που ασφαλώς και συνήθως εκ του ασφαλούς, εκδηλώνεται με σπασμωδικές διαμαρτυρίες στα καφενεία τις γειτονιές και τα γκισέ των υπηρεσιών, χωρίς καμιά συλλογική οργάνωση και μαζικότητα.

Αυτή η στάση αποχής των απολίτικων πολιτών από τα μεγάλα γεγονότα της ζωής του έγινε και αυτό φαίνεται, «βούτυρο» στο ψωμί Κυβερνώντων και Τρόικας που εκ προμελέτης προάγουν το λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό. Αυτή είναι η «ΠΑΣΟΚΙΚΗ» ορολογία. Η αντικειμενικότερη εκδοχή της είναι η αλληλοεξόντωση των ανθρώπων που χάνουν κεκτημένα, αυτονόητα δικαιώματα σε μια ανθρώπινη ποιότητα ζωής, αγνοώντας επί του παρόντος ότι είμαστε ως κοινωνία μια αλυσίδα «ντόμινο», που υφίσταται αντανακλαστικά στη βάση της, από κοινού, τις συνέπειες των κυβερνητικών και «θύραθεν» πολιτικών.

Αν δεν εκλείψει το «ΕΓΩ» και δε γίνει «ΕΜΕΙΣ» δε θα υπάρξει ούτε Επανάσταση, ούτε …Ανάσταση!
Σ΄ αυτά τα στοιχεία εθνικής μας συμπεριφοράς προσβλέπουν και οι δυνάμεις σκλαβιάς που μας θέλουν «αναπαυμένους» με «δανεικά» ξεροκόμματα, πληρώνοντας πανάκριβα το αντίτιμο τους που είναι η ίδια μας η ζωή!

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας