Σχόλια

Ε.Σ.Υ. τίνος Π.Ε.Δ.Υ. είσαι;;;

2014-07-04-Sxolio-pedy

Του ΕΟΠΥΥ ασφαλώς είναι το νέο «παιδί» που λέγεται κατά συνήχηση Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), που φιλοδοξεί να στεγάσει πιο οργανωμένα τις ανάγκες της Δημόσιας Υγείας, με βασικά του εργαλεία το θεσμό του «Οικογενειακού Ιατρού» και του ΑΗΦΥ (Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας). Αυτό είναι το «παιδί» του ΑΜΚΑ, δίχως τον οποίο δεν έχεις στον ήλιο μοίρα, αφού ο νόμος άρχισε μεν, υπό όρους και προϋποθέσεις, να καλύπτει τις ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας των ανασφάλιστων πολιτών αλλά αυστηρά και μόνο των κατόχων του ΑΜΚΑ!

Όπου ο φτωχός και η μοίρα του δηλαδή!

Όταν πρώτο συγκροτήθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το τότε σοσιαλιστικού χαρακτήρα Ε.Σ.Υ. θα «γεννούσε» μια των ημερών πολλαπλάσιες ανάγκες και προβλήματα για τον κόσμο από αυτά που καλούνταν να καλύψει ο τότε φορέας Υγείας.

Με την προηγηθείσα διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων οι πολίτες οδηγήθηκαν σταδιακά δια του ΕΟΠΥΥ στην υποχρεωτική εξυπηρέτηση – που έγινε εν πολλοίς μαρτύριο για ασθενείς και φαρμακοποιούς – μέσω των ηλεκτρονικών συνταγογραφήσεων. Σήμερα οδηγούνται στον «Οικογενειακό Ιατρό» που θα καταγράφει και θα κρατάει υποχρεωτικά το ιστορικό των ασθενών της οικογένειας, στον Ηλεκτρονικό Φάκελο και κάποτε – ίσως και σύντομα – οι ανάγκες του ηλεκτρονικού φακελώματος θα εξυπηρετούνται προφανώς μέσω κάποιας «έξυπνης» κάρτας κ.ο.κ.

Πόσο τυχαία ήταν άραγε η δημόσια δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, πριν τέσσερα χρόνια: «Χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση και τη χρειαζόμαστε γρήγορα»;;;
Επομένως κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς GLOBAL HEALTH !!!

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας