Αθλητικά

Στη δέκατη θέση του κόσμου το 2ο ΓΕΛ Νάουσας!

2014-07-03-Athlitika-2o-gel-Naousas

Την 10η θέση στον κόσμο κατέκτησε το 2ο ΓΕΛ Νάουσας στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα χάντμπολ που διεξήχθη στην Τραπεζούντα. Η ομάδα χάντμπολ του λυκείου της πόλης μας που εκπροσώπησε ολόκληρη τη χώρα μας, μετά από 4 νίκες και 4 ήττες.

Αναλυτικότερα η ομάδα μας στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης έχασε από την Ουγγαρία με σκορ 23-16. Την επόμενη ημέρα στο πρωινό παιχνίδι κόντρα στη Τουρκία ηττήθηκε για 11 γκολ με σκορ 27-16 ενώ στο παιχνίδι του απογεύματος επικράτησε σχετικά έυκολα της Σλοβακίας με σκόρ 30-12.

Στο παιχνίδι που ακολούθησε η ομάδα της Ελλάδας κέρδισε την Σερβία για 5 γκολ και ηττήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου με σκορ 28-14 από τη Βραζιλία που ήταν και η μια εκ των φιναλίστ του τελικού.
Έχοντας τερματίσει στην τέταρτη θέση του ομίλου της, η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Νάουσας αγωνίστηκε με την Αυστρία της οποίας και επικράτησε με σκορ 21-19. Η επιτυχία των παιδιών επι της Αυστρίας αναπτέρωσε το ηθικό της ομάδας η οποία και στο

επόμενο ματς με την Σουηδία επικράτησε με 23-20. Μετά από αυτούς τους αγώνες η ελληνική ομάδα για την 9η -10η θέση αντιμετώπισε την ομάδα του Ισραήλ.
Ο αγώνας διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο των Σουρμένων (1 ώρα περίπου από τη Τραπεζούντα) με την ομάδα μας να ηττάται με σκορ 23-27 και να καταλαμβάνει την 10η θέση ανάμεσα στα σχολεία 22 χωρών του κόσμου.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η ομάδα χαντμπολ του 2ου ΓΕΛ Νάουσας μπορούσε να πάει αρκετά καλύτερα, αντικειμενικά μπορούσε να καταλάβει μια από τις θέσεις 5-8 κερδίζοντας την Ουγγαρία και το Ισραήλ.

Πηγή: Kerkidasport.gr