Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών προανήγγειλε ο Μάκης Βορίδης μετά το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ»

2014-06-30-Koinonia-Boridis-ProslipsisΠροσλήψεις 2.800 γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού για την ενίσχυση του συστήματος υγείας (200 άτομα εξ αυτών στο ΕΚΑΒ) προανήγγειλε το σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, κληθείς να σχολιάσει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» για τον εφιάλτη των εφημεριών στα νοσοκομεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης είπε ότι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη.

Η αυτοψία των «ΝΕΩΝ» σε τέσσερα δημόσια νοσοκομεία κατέδειξε μια εφιαλτική κατάσταση με ατελείωτες ουρές, ράντζα, εκνευρισμό και απελπισία να συνθέτουν τη σκληρή πραγματικότητα στα επείγοντα του ΕΣΥ τα χρόνια της κρίσης.

Αναφερόμενος εξάλλου σε πρόσφατες δηλώσεις του για ανακατανομή των πόρων του προϋπολογισμού, ώστε να αυξηθούν τα ποσά που κατευθύνονται για τον τομέα της Υγείας, οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις, ο υπουργός Υγείας επέμεινε στη θέση του, σημειώνοντας ότι διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο των πόρων από τον προϋπολογισμό του 2015, με διαφορετική κατανομή μεταξύ των υπουργείων, παραδεχόμενος ότι οι δαπάνες για την Υγεία στη χώρα μας είναι κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι με υπουργική απόφαση του προκατόχου του οι ανασφάλιστοι που χάνουν τις δουλειές καλύπτονται πλήρως νοσοκομειακά, έμενε και το κομμάτι της φαρμακευτικής περίθαλψης, και δόθηκε η αρμοδιότητα στον ΕΟΠΥΥ να καλύπτει τους ανασφάλιστους και φαρμακευτικά με Υπουργική Απόφαση που εξεδόθη το Σάββατο.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι για το «νοσοκομειακό κομμάτι» καλύπτονται 75 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό, ενώ για το φαρμακευτικό υπάρχει πρόβλεψη 100 εκατ. ευρώ.

Πηγή: tanea.gr

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 27440 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια