Σχόλια

Πρέπει τώρα ν’ αλλάξουν και το κείμενο της πινακίδας στη λίμνη Πλαστήρα…!

2014-06-25-sxolio-teukros-dei

Το φράγμα στη λίμνη Πλαστήρα, όπως και όλες οι υποδομές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην πατρίδα μας, έγινε από το υστέρημα και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Όπως και όλες οι άλλες υποδομές που είναι πλέον στα χέρια ιδιωτών.

Σήμερα αυτοί που έχουν αναρριχηθεί στην εξουσία ελέω τραπεζιτών, μεγαλοεργολάβων, κομπιναδόρων και ΕΕ ξεπουλούν τα πάντα.

Τώρα δεν υπάρχει πλέον Εθνικό Σύστημα της ΔΕΗ. Υπάρχουν κέρδη, τεράστια κέρδη ιδιωτών, κέρδη από τις πλάτες του ήδη εξαθλιωμένου ελληνικού λαού.
Ακόμη και οι πρόγονοι των σημερινών ναινέκων, αστοί πολιτικοί, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πού οι συνεχιστές τους μάς έφτασαν και πού η πολιτική που αυτοί χάραξαν θα οδηγούσε!

Και βέβαια πάει πολύ να δικαιολογούν την κάθε ανάλογη ενέργειά -που αποσκοπεί σε υψηλά κέρδη των αφεντικών τους- στο όνομα της δικής μας σωτηρίας!

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από μεγάλη πινακίδα που υπάρχει στο φράγμα της λίμνης του Πλαστήρα είναι το παρακάτω:
«…από τότε η τεχνητή λίμνη δίνει κάθε χρόνο στο Εθνικό Σύστημα της ΔΕΗ τριακόσια εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικού ρεύματος και τα νερά της κάνουν ευφορώτερα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα…»

Μόνο που τώρα έχουν δύο επιλογές. Ή να εξαφανίσουν την πινακίδα ή να τη διορθώσουν, γιατί η λίμνη τώρα θα δίνει τις κιλοβατώρες της στους επιτηδείους… «επενδυτές»!

Από πού αντλούν το δικαίωμα να ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού; Ενός λαού που ζει εξαθλιωμένος, που θα ζήσει δούλος, όπως σχεδιάζουν, σε μια πλούσια και με ιδιαίτερα χαρίσματα χώρα;

Και βέβαια, όσο και να θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο, οι αναρριχητές της εξουσίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι πράξεις σαν αυτές δεν νομιμοποιούνται ούτε πρόκειται να νομιμοποιηθούν ποτέ από το λαό!

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας