Σχόλια

«Σκέφτομαι και… γράφω»!

IMG 5223

Κάπως έτσι ξεκινούσαν οι παιδικές εκθέσεις απόψεων των μικρών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου με περιεχόμενο σαφώς συμβατό με τα χρόνια, τα λόγια και τα έργα της αθωότητας.
Αλλά ως γνωστόν κάποτε οι μαθητές μεγαλώνουν και κοινωνικοποιούνται. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα εκλέγονται και στο Δημοτικό Συμβούλιο και όταν αρχίσει η φθορά των παθών και των λαθών – ανθρωποπαθείς καταστάσεις , τότε αρχίζουν οι αντιπαραθέσεις και οι άλλου τύπου εκθέσεις απόψεων, δια των εγγράφων κλήσεων, σε επίπεδο μιας αρχόμενης νομικής πλέον αντιπαράθεσης που έχει ροή και προεκτάσεις τηλε-σήριαλ και εντός της αιθούσης.

Αυτό το έργο παρακολουθήσαμε σήμερα στην προ ημερησίας συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με πρωταγωνιστές τους Νίκο Τσιαμήτρο, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και Νίκο Μωυσιάδη, όταν ο πρώτος κατέθεσε στο Σώμα και στους Δημοσιογράφους την έγγραφη απάντησή του στη Δήμαρχο Βέροιας, η οποία τον καλούσε προ τριών μηνών, με επίσης έγγραφη κλήση της για έκθεση ουσιαστικά εξηγήσεων του κ. Τσιαμήτρου.

IMG 5227Σύμφωνα με το έγγραφό της, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων και Πολιτικής Προστασίας εγκατέλειψε τα καθήκοντά του, από τη χρονική στιγμή που κοινοποίησε στον τοπικό Τύπο την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη του Κώστα Καραπαναγιωτίδη, ενώ στο ίδιο έγγραφο αναφέρει παράλληλα, ότι ο κ. Τσιαμήτρος την εξύβρισε δημοσίως και παρόντος του Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Μωυσιάδη.
Ο τελευταίος παίρνοντας το λόγο έγινε έξαλλος με τη Δήμαρχο, για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε το όνομά του στο έγγραφό της προς τον κ. Τσιαμήτρο, IMG 5236παρουσιάζοντάς τον και ως κομιστή, όπως ο ίδιος είπε, του αναφερόμενου υβρεολογίου.
Ο κ. Τσιαμήτρος κατέθεσε σήμερα την έγγραφη απάντησή του στη Δήμαρχο, τόσο στο Σώμα, όσο και στους Δημοσιογράφους, επισυναπτόμενη με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οποία προσέφυγε κατά αποφάσεων της Δημάρχου για την απομάκρυνση του ιδίου από τη θέση του Αντιδημάρχου και την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του σε άλλον.

Η όλη ιστορία έγινε σύντομα μια ανακύκλωση ερωταποκρίσεων και δευτερολογιών μεταξύ των περισσότερων από τους Συμβούλους, ενώ το τέλος έδωσε η Δήμαρχος, κατόπιν παρεμβάσεως της αρχηγού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιωάννας Σοφρόνωφ που κατήγγειλε τόσο τη διαδικασία, όσο και το πνεύμα της, λέγοντας ότι δεν μπορεί να απαξιώνεται ο θεσμός επί προσωπικών διαπαραταξιακών και μη ζητημάτων και να παραγκωνίζονται τα πραγματικά – υπό συζήτηση προβλήματα.
Η Δήμαρχος, αναγνώρισε το δίκιο, όπως είπε, της κ. Σοφρόνωφ και ζήτησε συγγνώμη που παρασύρθηκε, διατυπώνοντας εν κατακλείδι ότι δεν έχει κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Τσιαμήτρο.

Έργα και ημέρες δηλαδή …. και τι ημέρες!
Αρχόμενου καύσωνα, στις τρεις το μεσημέρι να ακούς και να γράφεις κάτι τέτοια… πολιτικώς… «ωφέλιμα»!!!!

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας