Γράμματα & Τέχνες

Μια πλούσια σε εικαστικά γεγονότα χρονιά έκλεισε στη Γκαλερί Παπατζίκου

Μια πλούσια σε εικαστικά γεγονότα χρονιά έκλεισε στη Γκαλερί Παπατζίκου

Χθες, 18/6, η Γκαλερί Παπατζίκου στη Βέροια ολοκλήρωσε μια πλούσια σε εικαστικά γεγονότα χρονιά, κλείνοντας με την παρουσία δύο καλλιτεχνών, του Παύλου Βασιλειάδη και της Valentina Drutu, των οποίων έργα παρουσιάζονταν στους δύο χώρους της Γκαλερί.

Η Ρουμάνα ζωγράφος Valentina Drutu, της οποίας έργα παρουσιαστήκαν στην τελευταία για τη χρονιά έκθεση της Γκαλερί, μαζί με έργα της Didem Catal από τη Τουρκία, γοήτευσε όχι μόνο με τα άπταιστα ελληνικά της αλλά και με τη γλυκύτητα που απέπνεε, δικαιολογώντας έτσι και την ιδιαίτερη ευαισθησία που αποτυπώνεται στη σύλληψη και την πραγμάτωση των έργων της.

Παρών ο ψυχίατρος και εικαστικός Παύλος Βασιλειάδης, γνωστός στο κοινό της Βέροιας και από παλιότερες διαλέξεις του στη Γκαλερί, του οποίου πρωτότυπα και εντυπωσιακά έργα εκτίθενται στο δεύτερο χώρο. Μειλίχιος, προσιτός σε όλους και πρόθυμος να ξεναγήσει τους επισκέπτες στους… «ουρανούς» των έργων του.

Τους δύο καλλιτέχνες πλαισίωσαν οι εικαστικοί Γιώργος Τσακίρης, Νίκος Τερζής και η βεροιώτισσα ζωγράφος Φωτεινή Χαμιδιελή.

Η γκαλερίστα Βίκυ Παπατζίκου, όπως είπε, θεώρησε ιδιαίτερα γόνιμη τη φετινή χρονιά, αφού έγιναν πολλές εκθέσεις με ποικιλία θεμάτων καθώς και μία επιτυχής συμμετοχή σε συνάντηση Γκαλερί στην Αθήνα.

«Η τέχνη πάει βουνό» το καλοκαίρι. Αυτό είναι το επόμενο βήμα της Γκαλερί, η οποία θα τολμήσει να εκθέσει έργα Σύγχρονης Τέχνης στο Σέλι – Κάτω Βέρμιο.
Έκθεση φωτογραφίας από τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και συνάντηση καλλιτεχνών, που θα εργάζονται εκ περιτροπής στο χώρο και θα εκθέτουν τα έργα τους, είναι οι προσεχείς στόχοι.

Η Γκαλερί, παρόλο που στις μέρες μας ο πολιτισμός πλήττεται βάναυσα, επιμένει.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας