Γενικά

Θεαγένειο: «Όχι» στην αξιολόγηση που θα οδηγήσει σε διαθεσιμότητα

2014-06-16-Theagenio

Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους

Την αντίθεσή τους στους όρους της αξιολόγησης του προσωπικού, όπως ορίζονται από το νόμο Μητσοτάκη, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο Θεαγένειο Νοσοκομείο. Την ώρα που υπάρχουν κενές θέσεις, η αξιολόγηση θα έχει ως αποτέλεσμα 70 εργαζόμενοι να βαθμολογηθούν εξ ορισμού κάτω από τη βάση, δηλαδή να οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα/ απόλυση, τονίζει το σωματείο των εργαζομένων.

Το σωματείο εργαζομένων του Θεαγενείου επισημαίνει ότι τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος για την αξιολόγηση τη στιγμή που οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας πλήττονται από υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η πρόεδρος του σωματείου Αθηνά Γραμματικοπούλου ανέφερε ότι από το Θεαγένειο λείπουν συνολικά 200 εργαζόμενοι (νοσηλευτές, γιατροί, διοικητικοί παραϊατρικό προσωπικό, τεχνικοί και λοιπό προσωπικό).

Την ίδια ώρα, με την αξιολόγηση, 70 εργαζόμενοι θα βαθμολογηθούν κάτω από τη βάση, που θα έχει ως συνέπεια να οδηγηθούν στη διαθεσιμότητα, την κινητικότητα και την απόλυση, σημείωσε.

Υπενθύμισε, ότι βάσει του νόμου, η κυβέρνηση θεωρεί εκ των προτέρων πως «το 15% του προσωπικού είναι κακοί υπάλληλοι και θα βαθμολογούνται κάτω από τη βάση κάθε χρόνο, ενώ το προσωπικό είναι ήδη ελλιπές και συχνά αναλαμβάνει αλλότρια καθήκοντα».

Τόνισε, επίσης, ότι πέρσι έκλεισαν τρία νοσοκομεία της πόλης και χάθηκαν 500 κλίνες, ενώ στο Θεαγένειο με το νέο οργανόγραμμα χάθηκαν 28 κλίνες λόγω των συγχωνεύσεων των κλινικών. Επιπλέον, κάθε γιατρός εξετάζει περισσότερους από 40 ασθενείς ημερησίως, ενώ στο νοσοκομείο ο αξονικός τομογράφος είναι χαλασμένος εδώ και έναν χρόνο και οι ασθενείς εξυπηρετούνται με τον αξονικό που ακτινοθεραπευτικού τμήματος.

«Αυτό μεταφράζεται σε πολύωρη αναμονή των αρρώστων που ταλαιπωρούνται κατά τη διάρκεια των εισαγωγών στις κλινικές» πρόσθεσε η πρόεδρος του σωματείου.

Η κ. Γραμματικοπούλου κατήγγειλε ακόμη ότι καταργήθηκε το Ερευνητικό Τμήμα του Αντικαρκινικού και ότι η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας προκήρυξε διαγωνισμό για την εκχώρηση του συνόλου των εργαστηριακών εξετάσεων σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι εργαζόμενοι του Θεαγενείου θα συμμετάσχουν στην απεργία της 18ης Ιουνίου και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, στις 10:00 στο ΑΧΕΠΑ.

Πηγή: in.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας