Κόσμος

“Eίμαστε έτοιμοι, εντός και εκτός γηπέδων” λέει η πρόεδρος της Βραζιλίας

“Eίμαστε έτοιμοι, εντός και εκτός γηπέδων” λέει η πρόεδρος της Βραζιλίας

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα

«Η Βραζιλία είναι έτοιμη, εντός και εκτός γηπέδων» είπε η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ, σε διάγγελμα προς τους συμπολίτες της, λίγο πριν τη σέντρα του Μουντιάλ. Η ίδια καλωσόρισε τους φιλάθλους και τους αθλητές από όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι η χώρα τούς υποδέχεται με ανοικτές αγκάλες, όπως ο Χριστός στο Ρίο.
«Έχουμε δημιουργήσει, αναβαθμισμένα αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους, γέφυρες, δρόμους πρόσβασης, γραμμές γρήγορης διέλευσης» είπε η πρόεδρος της Βραζιλίας.

Αυτά τα επιτεύγματα «δεν θα πάνε στις βαλίτσες των τουριστών μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα μείνουν εδώ, προς όφελος όλων των Βραζιλιάνων. Το Παγκόσμιο Κύπελλο διαρκεί μόλις ένα μήνα, αλλά τα οφέλη παραμένουν εδώ για πάντα» συμπλήρωσε.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, που είναι υποψήφια για επανεκλογή, στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει την επιβάρυνση που έχουν υποστεί οι βραζιλιάνοι από τα περίπου 11 δισ. δολάρια που επενδύονται στην προετοιμασία της διοργάνωσης με το ένα τρίτο αυτών των χρημάτων να πηγαίνει στην κατασκευή ή την ανακαίνιση των γηπέδων.

Η δημοτικότητα της προέδρου συνεχίζει να υποχωρεί εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Παρόλα αυτά η νυν πρόεδρος της χώρας διατηρεί άνετο προβάδισμα έναντι των δύο κύριων συνυποψηφίων της.

Αναλυτικά, η Ρούσεφ κινείται στο 38% (είχε 40% τον Μάιο), ο γερουσιαστής Αέσιο Νέβες από το κεντρώο κόμμα PSDB λαμβάνει 22% (είχε 20%) και ο Εντουάρντο Κάμπος κυβερνήτης της πολιτείας Περναμπούκο βρίσκεται στο 13%, από 11% τον Μάιο.

Την περασμένη εβδομάδα η Ρουσέφ παραχώρησε δείπνο στους ξένους ανταποκριτές και δημοσιογράφους, κάνοντας πολλά σχόλια και εκφράζοντας αρκετά παράπονα για όσα γράφονται τον τελευταίο καιρό σχετικά με το Μουντιάλ.

Η Ρουσέφ είχε χαρακτηρίσει άδικες τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση δαπάνησε τεράστια ποσά για τη διοργάνωση την ώρα που η χώρα έχει άλλα προβλήματα. «Είναι άδικο και αυτό. Από τα 63 δισ. δολάρια που επενδύθηκαν, μόνο τα 4 δισ. είναι για το Μουντιάλ. Τα υπόλοιπα είναι για τη Βραζιλία.»

Σε ερώτηση για τις καθυστερήσεις στα έργα, η πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Μία γραμμή μετρό δεν φτιάχνεται σε δύο χρόνια. Ένα κατασκευαστικό έργο δεν είναι ρολόι, ειδικά σε μια χώρα που δεν έχει παράδοση σε μεγάλες κατασκευές.»

Πηγή: in.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων