Γράμματα & Τέχνες

Μια αξιόλογη έκθεση Βυζαντινής Τεχνοτροπίας στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας

Μια αξιόλογη έκθεση Βυζαντινής Τεχνοτροπίας στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας

Ανοιχτή για το κοινό της Βέροιας και όχι μόνο είναι από χθες το απόγευμα, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο, η Έκθεση έργων των μαθητών της Σχολής Βυζαντινών Τεχνών της Μητρόπολης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας.

Ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, υλικών και παραστάσεων με μέσο αλλά και κέντρο αναφοράς τη Βυζαντινή Τεχνοτροπία και εποχή, κοσμεί μέσα από ένα άκρως αντιπροσωπευτικό δείγμα έργων τον προθάλαμο του Κέντρου. Μαθητών παλιών και νεότερων που καταθέτουν την εμπειρία τους Μια αξιόλογη έκθεση Βυζαντινής Τεχνοτροπίας στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιαςο καθένας ξεχωριστά με γνώμονα την προσπάθεια και κυρίως την αγάπη τους προς το αντικείμενο της τέχνης.

Αναλυτικότερα, από το Τμήμα Αγιογραφίας παρουσιάζονται: Προσωπογραφία με μολύβι – χρώμα, ένδυση και τοπία, πρόσωπο και παραστάσεις, από το Τμήμα «δια βίου» μεγάλες παραστάσεις, από το Τμήμα Ξυλογλυπτικής εξάσκηση σε πρόσωπα, παραστάσεις και διακοσμητικά Βυζαντινής Τεχνοτροπίας, Μια αξιόλογη έκθεση Βυζαντινής Τεχνοτροπίας στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιαςαπό το Τμήμα Βιτρώ διακοσμητικά και λάμπες, ενώ από το Τμήμα ψηφιδωτού έργα Βυζαντινής Τεχνοτροπίας και διακοσμητικά .

2014-06-06-ekthesi-pauleio2Ο Υπεύθυνος της σχολής Μανόλης Τσιτούρας δήλωσε σχετικά στη «ΦΑΡΕΤΡΑ»: «… Η σχολή ιδρύθηκε το 1996 με εμπνευστή τον ίδιο τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, ωστόσο τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει ακόμη εντονότερη κινητικότητα δραστηριοτήτων και χαρακτηρίζεται από μια τάση μεγαλύτερης εξωστρέφειας με σεμινάρια και Εκθέσεις τέτοιου τύπου, ενώ εντάσσονται ολοένα και περισσότερα καινούργια Τμήματα…».

Για την Έκθεση μας μίλησε κι ένας από τους παλιότερους Απόφοιτους της Σχολής ο Δημήτρης Χρυσικόπουλος:
«…Απόψε και μέχρι της 21 Ιουνίου παρουσιάζουμε εδώ ένα αρκετά αντιπροσωπευτικό δείγμα έργων των μαθητών της Σχολής, τόσο των πιο προχωρημένων, όσο και των πιο νέων με πιο ερασιτεχνικά δημιουργήματα. Αλλά όλα έχουν μεγάλη αξία, γιατί πάνω από όλα μετράει η προσπάθεια…».

Η Έκθεση λειτουργεί από χθες καθημερινά 18.00 – 21.00 και τις Κυριακές 11.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00, μέχρι και το Σάββατο 21 Ιουνίου.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας