Μουσικές του Κόσμου / Encardia: Προσεγγίζοντας συναρπαστικά τις μουσικές της Κάτω Ιταλίας
Με 22 χρόνια ζωής στο μουσικό στερέωμα, οι Encardia από το 2004 προσεγγίζουν με επιστημονική γνώση αλλά και με καλλιτεχνική ευαισθησία τα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας και της Μεσογείου δίνοντας το δικό τους στίγμα σ’ αυτήν την προσέγγιση.
Για εμάς τους Έλληνες ακροατές τα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας παραπέμπουν σε ένα μακρινό και γοητευτικό παρελθόν καθώς σμίγουν την χαρακτηριστική μελωδία τους με σπαράγματα της ελληνικής γλώσσας διάσπαρτα μέσα στην ιταλική.
Οι Encardia με υπέροχες φωνές και μουσικούς με όργανα που ζωντανεύουν τον απόηχο του τόπου και του χρόνου, έχουν δώσει πάνω από δύο χιλιάδες συναυλίες σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Αλγερία και Κύπρο, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής τους στο φεστιβάλ «La Notte della Taranta» το 2008 μπροστά σε 120.000 θεατές.
Πέρα από τα παραδοσιακά τραγούδια της Κάτω Ιταλίας και Σικελίας, με πιο αγαπημένα για τον χορευτικό ρυθμό τους τις ταραντέλες, που είναι το σήμα κατατεθέν τους, προχωρούν και σε δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις με την ίδια επιτυχία.
Τα βίντεο που ακολουθούν αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την ιδιαίτερη παρουσία τους στο μουσικό πάνθεον.
…………….
……..






