Πολιτική Τοπικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ημαθίας για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Κάθε χρόνο σαν σήμερα, 12 Μαΐου, γιορτάζουμε την ημέρα των νοσηλευτών και νοσηλευτριών βασικού πυλώνα του συστήματος υγείας, που είναι πάντα δίπλα στον ασθενή, στις οικογένειες τους και στους γιατρούς δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους στην αντιμετώπιση του σωματικού και ψυχικού πόνου.
Η δεκαετής οικονομική κρίση και η πανδημία ανέδειξαν με τον πιο απόλυτο τρόπο τον αγώνα των νοσηλευτών και νοσηλευτριών μέχρι εξαντλήσεως μέσα σε ένα κουρασμένο και απαξιωμένο ΕΣΥ.
Αλλά για την πολιτεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργού υγείας Γεωργιάδη η αδιαφορία και η εγκατάλειψη του κλάδου των νοσηλευτών έρχεται σε αντίθεση και με το δεύτερο μέρος του φετινού μότο της Διεθνούς ημέρας των νοσηλευτών, δηλαδή την οικονομική δύναμη που έχει η σωστή περίθαλψη και υγειονομική φροντίδα που έχουν οι νοσηλευτές. (The economic power of care)
Σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε για τις αναγκαίες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ που θα καταστήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας επαρκές, χωρίς να φτάνουν οι άνθρωποι στα όρια της εξάντλησης, καθώς και κατοχύρωση μισθών αξιοπρέπειας για όλες τις βαθμίδες των νοσηλευτών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές μας αξίζουν ένα καλύτερο παρόν για να έχουμε όλοι μας ένα καλύτερο μέλλον!
(Our nurses. Our future)
Υπεύθυνος θεματικής υγείας
Τσαπαροπουλος Πετρος
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας