Βέροια Εργασιακά Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς»: Μαχητικές οι Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις σε Βέροια και Νάουσα

Στη Βέροια εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα τίμησαν την ηρωική εργατική Πρωτομαγιά διατρανώνοντας το σύνθημα ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ και τον αγώνα ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή .

Για άλλη μια φορά εκφράστηκε η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης , στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ομιλίες γίναν από τον Κυριάκο Μαυρομάτη μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου και την Άννα Κοκοζίδου αντιπρόεδρο του ΣΕΠΕ Βέροιας. Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης.

Τη διάθεση τους να μην επιτρέψουν να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρωστούμενα, τα δεδουλευμένα και κάθε εργασιακό τους δικαίωμα βροντοφώναξαν σήμερα οι εργαζόμενοι της Νηματουργίας «Βαρβαρέσος» στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας, από τη Νάουσα, καλώντας όλο το λαό της πόλης να σταθεί συμπαραστάτης στον αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι έχοντας ήδη πάνω από τέσσερα χρόνια που αντιμετωπίζουν την απληρωσιά και παλεύουν να επιβιώσουν με ψίχουλα έναντι, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απόφαση της εργοδοσίας να σταματήσει την παραγωγή του εργοστασίου και να προχωρήσει στην απόλυση και των 130 εργαζομένων που είχαν απομείνει.

Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Κουτσουπιάς, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στον «Βαρβαρέσο» και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας, «τη Μ. Δευτέρα μας ανακοινώθηκε από την εργοδοσία ότι ναυάγησε η προσπάθεια εξεύρεσης νέου επενδυτή και ότι αποφασίστηκε το σταμάτημα της παραγωγής και η απόλυση όλων των εργαζομένων, χωρίς όμως να υπάρχει πουθενά η δέσμευση για καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων μας, που υπολογίζονται συνολικά στα 7 εκ. ευρώ».

Άμεση ήταν, όπως μας είπε ο Π. Κουτσουπιάς, η απάντηση του Σωματείου που κάλεσε την επόμενη μέρα σε Γενική Συνέλευση η οποία πήρε ομόφωνα αγωνιστική απόφαση, διεκδικώντας:

  • Με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις.
  • Έκτακτο επίδομα 4.000 ευρώ από τη ΔΥΠΑ σε όλους τους απολυμένους.
  • Να θεωρηθεί ο χρόνος ανεργίας ως συντάξιμος.
  • Να μην πλειστηριαστεί  κανένα σπίτι άνεργου, να μην μείνει καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα και νερό.

Πριν από τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφανιών από τα σωματεία στο μνημείο του δολοφονημένου προέδρου του εργατικού κέντρου Γιώργου Βουτυρά και μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε στο Δημαρχείο Νάουσας όπου οι εργαζόμενοι του Βαρβαρέσου κατέθεσαν τα αιτήματα τους .

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας