Άρθρα Πολιτική

“Με το ΚΚΕ για να μπορώ να κοιτάω τα νέα παιδιά, τους εργαζόμενους στα μάτια!” / γράφει η Κωνσταντίνα Κούνεβα

Όμως, τα όνειρα και η ελπίδα που έχουμε για τη ζωή μας, για τα παιδιά μας, η ανησυχία μας για το τι κοινωνία θα τους αφήσουμε, είναι τα κριτήρια που πρέπει να μας οδηγήσουν.

Να μην συμβιβαστούμε με την τρέχουσα καθημερινότητα, την ανασφάλεια, τον φόβο, την ανησυχία που μπορεί να βιώνουμε για το «τώρα» και το «αύριο».

Να μην συμβιβαστούμε με την εικόνα της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη, με  την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Να μην αποδεχτούμε τα κρατικά και εργοδοτικά εγκλήματα που στοιχίζουν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στη χώρα μας, όπως στα Τέμπη ή στους χώρους δουλειάς.

Να μην συμβιβαστούμε με το να μας τελειώνει ο μισθός στις 10 του μήνα και να στερούμαστε τελικά από τις βασικές ανάγκες μας.

Με το ΚΚΕ, λοιπόν, γιατί είναι το μόνο Κόμμα που σταθερά στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων, των ανέργων, των φοιτητών, των γυναικών, των μεταναστών, των αδύναμων συμπολιτών μας. Το ΚΚΕ αποκαλύπτει τα εργατικά «ατυχήματα», διεκδικεί αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους, υπερασπίζεται τους ανθρώπους της δουλειάς, που τους κλέβουν το μεροκάματο, τα ένσημα. Και μόνο το ΚΚΕ μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί οι κομμουνιστές αποτελούν την ψυχή και την καρδιά των συνδικάτων! Καταθέτουν όλες τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της πραγματικής ελπίδας, δηλαδή των αγώνων, γυρνώντας την πλάτη στην ΕΕ των λόμπι, των επιχειρηματιών, των κερδών των λίγων!

Με το ΚΚΕ γιατί μπήκε μπροστά για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη! Για να μην υπάρξουν άλλα Τέμπη! Πολλοί στενοχωρηθήκαμε, κλάψαμε, αλλά τώρα είναι η ώρα να σηκωθούμε και να παλέψουμε για να μην θρηνήσουμε άλλα νέα παιδιά! Γιατί το ΚΚΕ δεν έμεινε να ψάχνει τίνος βύσμα είναι ο σταθμάρχης, όπως κάνουν άλλες δυνάμεις, επιχειρώντας να αθωώσουν την εγκληματική πολιτική της ΕΕ που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και υπηρέτησαν και οι προηγούμενες. Αλλά έμπρακτα επιχείρησε να έρθει ξανά το θέμα στην επικαιρότητα με την πρόταση για εξεταστική επιτροπή, με την μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, στον ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη.

Με το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο Κόμμα που από την πρώτη στιγμή βροντοφώναξε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα -ακόμα και τώρα- βρίσκουν δικαιολογίες για το έγκλημα της εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού που διαπράττει το Ισραήλ! Αλλά και διαχρονικά φωνάζει, παλεύει για να απεμπλακεί η χώρα μας από επικίνδυνους σχεδιασμούς, που βάζουν το λαό μας σε κίνδυνο. Για ποιανού τα συμφέροντα η Φρεγάτα «Ύδρα» πλέει στη Ερυθρά Θάλασσα; Γιατί σπαταλώνται 500.000 ευρώ καθημερινά για να βρίσκεται εκεί; Για ποιανού τα συμφέροντα στέλνονται βλήματα λευκού φωσφόρου στην Ουκρανία; Σίγουρα όχι για τα συμφέροντα του λαού!

Για όλους αυτούς τους λόγους, μόνο με το ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση, να καλλιεργηθεί η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους, η κοινή πάλη για μια καλύτερη ζωή! Γι’ αυτό μόνο με το ΚΚΕ μπορεί να μπει ένα τεράστιο εμπόδιο στο «φίδι» του φασισμού. Που κάποιοι το κρατάνε ακόμα ζωντανό, αλλά είμαστε όλοι εμείς εδώ για να το τσακίσουμε! Γιατί σίγουρα η ΕΕ του πολέμου, της εξύμνησης των SS και της παραχάραξης της ιστορίας των απελευθερωτικών κινημάτων στην Ευρώπη, όπως και στη χώρα μου την Βουλγαρία, δεν μπορεί να το κάνει.

Είμαι με το ΚΚΕ για να μπορώ να κοιτάω τα νέα παιδιά, του εργαζόμενους στα μάτια! Να σκέφτομαι το μέλλον με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν! Γιατί πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει! Γιατί δεν τη χρησιμοποιεί ως προεκλογικό τέχνασμα, την κάνει πράξη καθημερινά στους χώρους δουλειάς, στην E-food, στην Cosco, στη Βουλή και την Ευρωβουλή!

*Η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας