Βέροια Εκδηλώσεις Πολιτισμός Τοπικά

Έκθεση εικαστικής κούκλας από το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας στη Βέροια / εγκαίνια, Πέμπτη 18 Απριλίου

ΓΕΓΟΝΟΣ: ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ

ΧΩΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΒΕΡΟΙΑ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 18/4/2024, στις 7:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ ΚΑΙ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 9:00 – 13:00 & 18:00 – 20:00, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, στις 7μ.μ. εγκαινιάζεται στην Ισόγεια Αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών η ΈΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας.

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου και θα λειτουργεί από τις 9:00 έως τις13:00, ώρες κατά τις οποίες θα μπορούν να υλοποιήσουν τα σχολεία οργανωμένες και προγραμματισμένες επισκέψεις, καθώς και 18:00 με 20:00 τα απογεύματα.

(Τα ενδιαφερόμενα σχολεία και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για κλείσιμο ημέρας και ώρας επίσκεψης, με το Διευθυντή του Σχολείου, κο Κατσαβό Δημήτρη, στο τηλέφωνο 2331097278).

Πραγματοποιείται στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου στο Σχέδιο Διαπίστευσης Erasmus+ και της στοχοθεσίας του (καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων,- συμμετοχή, οργάνωση, δημιουργία, ενσυναίσθηση /αλληλεγγύη …) καθώς και στη λογική της εξωστρέφειας και επί-κοινωνίας του έργου του, που έχει υιοθετήσει, εδώ και πολλά χρόνια, με τη σχολική και όχι μόνο κοινότητα.

Στην Έκθεση παρουσιάζεται πλήθος από κούκλες διαφόρων μεγεθών και θεματολογίας (ήρωες παραμυθιών και σχολικών βιβλίων, σκιάχτρα, μορφές της τοπικής παράδοσης και της ιστορίας …). Πολλές απ’ αυτές, αποτέλεσαν και το υλικό εικονογράφησης, πρόσφατα, εκδοθέντος βιβλίου, με τη συμμετοχή εξαιρετικών και βραβευμένων παιδικών συγγραφέων, με τίτλο «Διήλθομεν διά πυρός και ύδατος», μια εκδοτική πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας. Όλες κατασκευάστηκαν στα πλαίσια υλοποίησης απογευματινών δημιουργικών εργαστηρίων Εικαστικών και Αειφορίας με τη συμμετοχή μαθητών και των γονιών τους, με τη φροντίδα εκπαιδευτικών του Σχολείου, υπό την καθοδήγηση και ενεργή επίβλεψη της δια βίου δασκάλας του σχολείου, Σοφίας Παυλίδου.

Η Έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Βέροιας.

Οι παρουσιαζόμενες κούκλες θα διατεθούν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου υποστηρίζοντας τις ανάγκες των «Παιδιών της Άνοιξης».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας