Βέροια Κοινωνία

Βέροια – ΜΑμΑ: Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού / Ημέρα Αφύπνισης

Η 2η Απριλίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται και η Μ.Α.μ.Α, Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό, με βασικό σύνθημα το «Γίνομαι συνήγορος του εαυτού μου».

Στόχος της Μ.Α.μ.Α. να καλλιεργήσει τις απαραίτητες συνθήκες και να συνδράμει στην παροχή ευκαιριών σε παιδιά, εφήβους και νέους στο φάσμα του αυτισμού. Να εκπροσωπούν και να μιλούν οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Να ζουν μία πλήρη ζωή, ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Η αρχή έγινε με τη φωνή των νέων μας να ακούγεται στο συνέδριο του ΠΑΜΑΚ. Σήμερα τα μηνύματα μας για αποδοχή, συμπερίληψη, αγάπη, ισότητα, κατανόηση, ταξίδεψαν σε πολύχρωμα μπαλόνια πάνω από την πόλη της Βέροιας.

Το σπίτι της Μ.Α.μ.Α  στη Μητροπόλεως φωταγωγήθηκε και φέτος μπλε στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας ‘Άναψε ένα φως για τον Αυτισμό’. Στα’ μπλε΄’ντύθηκε το Δημαρχείο της πόλης μας και ευχαριστούμε το Δήμο και το Δήμαρχο κ.Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη για τη στήριξη.

Ο σύλλογός μας συνεχίζει την ενημέρωση και αφύπνιση  της κοινωνίας απέναντι στα άτομα του φάσματος με δράσεις ευαισθητοποίησης το μήνα Απρίλιο αλλά και όλο το χρόνο.

Η αναπηρία δεν αποτελεί επιλογή. Ωστόσο, η αποδοχή και η συμπερίληψη είναι επιλογή όλων μας!

Με εκτίμηση το ΔΣ του συλλόγου μας.

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο