Αθλητικά Βέροια

“Εν Σώματι Υγιεί”: Όριο για τους Παραολυμπιακούς και Πανελλήνιο Ρεκόρ ο Ντίσιος στο Jesolo

World Paraathletics Grand PrixJesolo 2024: Εκπληκτικός ο Ντίσιος – Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου αγωνίστηκαν από 22 ως 24 Μαρτίου οι δύο νεαροί πρωταθλητές μας. Στο προάστιο της Βενετίας, διεξήχθη όπως κάθε χρόνο το Διεθνές Μίτινγκ Στίβου ΑμεΑ που υπάγεται στη σειρά των Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου ΑμεΑ (World Para Athletics).

Ο 17χρονος Ντίσιος Νικόλαος-Ραφαήλ και η 16χρονη Ζαφειρίου Αφροδίτη, αμφότεροι με κινητική αναπηρία, συνοδευόμενοι από τον προπονητή τους και Ομοσπονδιακό Τεχνικό κ. Φερφέλη Κωνσταντίνο, ταξίδεψαν στην πόλη της Ιταλίας για να αποδείξουν ότι οι επιδόσεις τους είναι διεθνούς επιπέδου. Αρχικά έπρεπε να περάσουν από τη διαδικασία του διεθνούς classification, ώστε να πάρουν το “οκ” και να κατηγοριοποιηθούν και επίσημα. Ο Ντίσιος κατετάγη στην κατηγορία F41 (αθλητές με κοντό ανάστημα) και status “Review” το 2028, ενώ η Ζαφειρίου κατετάγη στην κατηγορία T44 (αναπηρία στο ένα κάτω άκρο, κάτω από το γόνατο, χωρίς ακρωτηριασμό) και status Confirmed.

Αποτελέσματα – Ντίσιος

– Στον ακοντισμό της κατηγορίας F41 ο αθλητής μας είχε μόνο δύο έγκυρες προσπάθειες και με 24.74μ στην 2η προσπάθεια κατετάγη στην 6η θέση με νέα πανελλήνιο ρεκόρ Νέων.

– Στη σφαιροβολία, που είναι και το βασικό του αγώνισμα, με βολή στα 10.23μ στην 6η του προσπάθεια, όχι μόνο κατάφερε και βελτίωσε κατα 1μ και 7εκ το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ Νέων, αλλά η επίδοση αυτή τον έφερε στην 5η θέση παγκοσμίως για το 2024 και στην 12η θέση στην κατάταξη για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες! Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία αν αναλογιστούμε ότι ο Ντίσιος είναι μόλις 17 χρονών!!

Αποτελέσματα – Ζαφειρίου

– Στα 100μ με επίδοση 16.38 δεν κατάφερε να κάνει ατομικό ρεκόρ.

– Στο Άλμα εις Μήκος, στην πρώτη της προσπάθεια, κατάφερε και ισοφάρισε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ με 3.97μ.

Οι επιδόσεις των αθλητών μας επιβεβαιώνουν την αγωνιστική τους ετοιμότητα και τους αξίζουν συγχαρητήρια!!

Για το πλήρες άρθρο και φωτογραφίες, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα μας:
https://r4rehab.blogspot.com/2024/03/jesolo.html

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας