Αθλητικά Αθλητικά Βέροια

Στην Ιταλία δυο αθλητές του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας για το World Para Athletics Grand Prix

Ζαφειρίου και Ντίσιος αναχωρούν την Κ. Δευτέρα για την πρώτη τους διεθνή συμμετοχή

Για την πρώτη τους διεθνή συμμετοχή αναχωρούν την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 οι νεαροί αθλητές μας Ντίσιος Νικόλαος-Ραφαήλ (17χρ) και Ζαφειρίου Αφροδίτη (16χρ). Θα συμμετέχουν στο Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου ΑμεΑ (World Para Athletics) που θα διεξαχθεί στην πόλη Τζεσόλο της Ιταλίας το τριήμερο 22-24 Μαρτίου. Οι αθλητές μας, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή τους πρόσφατα στην Ημερίδα Στίβου ΑμεΑ του Σχηματαρίου, όπου πέτυχαν ατομικά και πανελλήνια ρεκόρ, ταξιδεύουν στο εξωτερικό ώστε αφενός μεν να περάσουν από διεθνές classification, αφετέρου δε να αγωνιστούν για να βελτιώσουν τις επιδόσεις του αλλά και να μπουν στις παγκόσμιες κατατάξεις των αγωνισμάτων τους. Οι επιδόσεις και των δύο αθλητών, αν και αγωνιστικά και ηλικιακά ανήκουν στις κατηγορίες U17 και U20 αντίστοιχα, κατατάσσονται στις λίστες των ανδρών/γυναικών. Υπάρχει πιθανότητα μετά τους αγώνες να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τον μεγάλο στόχο που είναι οι Παραολυμπιακοι Αγώνες του Παρισιού. Οι συμμετοχές:

  1. Ζαφειρίου Αφροδίτη (T44/U17): 100μ και Μήκος
  2. Ντίσιος Νικόλαος Ραφαήλ (F40/U20): Σφαίρα και Ακόντιο

Τους δύο πρωταθλητές μας θα συνοδεύσει ο Ομοσπονδιακός Προπονητής και συνεργάτης του “Εν Σώματι Υγιεί” κ. Φερφέλης Κωνσταντίνος που είναι και προσωπικός προπονητής των αθλητών.  Οι συμμετοχή των αθλητών και του προπονητή τους γίνεται με κάλυψη των εξόδων συμμετοχής/διαμονής/μετακίνησης αποκλειστικά εξ ιδίων πόρων και του σωματείου.

Η Διοίκηση του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας, ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες NEA STAR FRUIT και KRONOS S.A. από την περιοχή της Σκύδρας Ν. Πέλλας, για την κάλυψη εξ ολοκλήρου τον εξόδων συμμετοχής και διαμονής της Βεροιώτικης αποστολής.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας