Βέροια Γράμματα & Τέχνες Μουσική Πολιτισμός Ρεπορτάζ Τοπικά

Η ΜΑμΑ και το Μονόγραμμα σε μια γέφυρα μουσικής και αγάπης στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας

Συγκινητική η συναυλία που αφιέρωσε το Φωνητικό Οργανικό Σύνολο Μονόγραμμα  στο Σύλλογο Ατόμων με Αυτισμό, απόψε στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας.

Γέφυρα ανάμεσά τους η μουσική και η αγάπη. Μέρα του έρωτα σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, αλλά και μέρα της αγάπης, της αγάπης που ενώνει τους ανθρώπους, τους κάνει δοτικούς, τρυφερούς, αλληλέγγυους. Και  ο Σύλλογος ΜΑμΑ έχει πολλή ανάγκη από αγάπη. Και την έχει.

Αυτό αποδείχτηκε από τον πολύ κόσμο που κατέκλυσε την αίθουσα αλλά και τον εξώστη του Χώρου, αποδεικνύοντας έτσι τη συμπαράστασή του στο Σύλλογο.

Η Πρόεδρος της ΜΑμΑ, η Ελένη Γεωργιάδου Στεφανάκη προλογίζοντας ευχαρίστησε για τη στήριξη που έχει ο Σύλλογος και μίλησε για την πορεία του από τη δημιουργία του μέχρι την καταξίωσή του στην πόλη. Μίλησε για τον αγώνα του, να δώσει δικαιώματα και θέση στη κοινωνία σ΄αυτά τα παιδιά, αλλά και για τη συμπαράσταση που βρήκε από το Μονόγραμμα, που θέλησε να αναδείξει μέσα από τη μουσική και την αγάπη αυτόν τον αγώνα.

Η Αλέκα Ανανιάδου Βαφείδου, εκπροσωπώντας το Μονόγραμμα, μίλησε για τον πολιτισμό και το ρόλο του να στηρίζει με τις δράσεις του τις ωραιότερες ιδέες της ζωής όπως τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη.

Το Μονόγραμμα, ως οργανικό και φωνητικό σύνολο έχει αφιερώσει εδώ και χρόνια ανάλογες μουσικές βραδιές σε συλλόγους που μάχονται και έχουν ανάγκη συμπαράστασης κι αυτό τιμά την παρουσία του στην πόλη.

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα video από τη ζωή των παιδιών στο Σύλλογο, που τους παρέχει προστασία, αγάπη και βαθμιαία ένταξη στο κοινωνικό σύνολο.

Με μαέστρο τον Πέτρο Ρίστα, Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, την ορχήστρα και τη χορωδία του Μονογράμματος, ο πρόλογος έγινε με ένα μελωδικό ορχηστρικό, που προετοίμασε συναισθηματικά το κοινό για τη συνέχεια.

Εξαιρετική η επιλογή τραγουδιών για την αγάπη, που αγκάλιαζαν ένα πλατύ φάσμα μεγάλων συνθετών και στιχουργών. Ξαρχάκος, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Παπαδημητρίου, Ανδριόπουλος, Ρεμπούτσικα, σε στίχους Ελύτη, Γκανά, Γκάτσου, αποδόθηκαν μελωδικά από τη χορωδία αλλά και από τρεις σολίστες, τη Φωτεινή Γεωργουδάκη, την Κική Καλαϊτζίδου και τον Αναστάση Κετίκογλου.

Η ορχήστρα με την Πόπη Φιρτινίδου στο πιάνο, τον Γιάννη Στέφανο Βλάχο στο βιολί, τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο στο ακορντεόν, τον Χρήστο Σαρκατζή στις κιθάρες και τον Βαγγέλη Τουλουμτζίδη στο μπάσο, στήριξε δυναμικά την εκδήλωση ολοκληρώνοντας το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Συγκινητική η στιγμή που τρία παιδιά του Συλλόγου ανέβηκαν στη σκηνή και χόρεψαν το “Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι”, όπως αυτά το αισθάνονταν…. Καταχειροκροτήθηκαν.

Η γέφυρα ανάμεσα στη ΜΑμΑ και το Μονόγραμμα στήθηκε στέρεα και με τέχνη και την ανεβήκαμε κι εμείς απόψε μαζί τους.

Φωτογραφίες: faretra.info

…………………

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας