Βέροια

Εκπαίδευση στη Νοσηλευτική προσέγγιση ατόμων στο φάσμα του αυτισμού στο ΔΙΕΚ ΓΝ Βέροιας από τη ΜΑμΑ

Τη Πέμπτη 25 Ιανουρίου ,πραγματοποιήθηκε  στους καταρτιζόμενους του ΔΙΕΚ ΓΝ Βέροιας και στις Εκπαιδεύτριές τους, εξειδικευμένο κλινικό σεμινάριο σχετικά με το χειρισμό ατόμων στο φάσμα του αυτισμού κατά την προσέλευση τους σε υγειονομικό χώρο. Η Dr Αναγνώστου Ειρήνη ,ψυχολόγος ,εθελόντρια επιστημονική σύμβουλος των δομών μας και η κ. Στεφανακη Ελένη,πρόεδρος της Μ.Αμ.Α,μητέρα εφήβου στο φάσμα, παρουσίασαν στους σπουδαστές με βιωματικό τρόπο μέσω παιχνιδιών και  ρόλων, τη σημαντικότητα της σωστής νοσηλευτικής προσέγγισης των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού,  προκειμένου να εμπιστευτούν το υγειονομικό προσωπικό και να συνεργαστούν μαζί του ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματική επικοινωνία και φροντίδα.

Η κ. Αναγνώστου τόνισε τη σημαντικότητα  της υπομονής και  της ενημέρωσης από την πλευρά των νοσηλευτών, της συνεργασίας με τα άτομα με αυτισμό και αδιαμφισβήτητα του σεβασμού στον άγνωστο κόσμο του Αυτισμού, ως απαραίτητα εφόδια στην επαφή και κατανόηση του ατόμου στο φάσμα.  Οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ  του Νοσοκομείου Βέροιας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κλινική αυτή εκπαίδευση και στο τέλος του σεμιναρίου ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τη Διευθύντρια κ. Γεωργτζικη Δέσποινα και τις Εκπαιδεύτριες κ. Αναστασίου Βιργινία κ. Παρτσιοπούλου Παρασκευή και κ. Κακούλη  για τη ζεστή φιλοξενία.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του συλλόγου

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας