Ελλάδα

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Το βαρύ κακοποιητικό παρελθόν του συντρόφου της δολοφονημένης / Οι τέσσερις καταδίκες και οι μαρτυρίες που συγκλονίζουν

Η αδελφή και η πρώην σύζυγος του 39χρονου, που φέρεται να σκότωσε μαζί με τον φίλο του την 41 Γεωργία στη Θεσσαλονίκη, είχαν υποφέρει τα πάνδεινα στα χέρια του.

Ο 39χρονος που διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης, ληστεία, παράνομη οπλοφορίας και οπλοχρησία είχε βίαιο παρελθόν που όπως φαίνεται γνώριζαν όλοι.

Τέσσερις καταδίκες

Τα θύματα του μάλιστα τον είχαν καταγγείλει και ο ίδιος είχε καταδικαστεί τέσσερις φορές για ενδοοικογενειακές σωματικές βλάβές και απειλές σε βάρος της αδελφής του.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema, ο 39χρονος «Άκης» είχε αμετάκλητα καταδιαστεί:

  • Σε 2 έτη και 3 μήνες το 2021 για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία.
  • Σε δέκα εννέα μήνες το 2022 για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση.
  • Σε δεκατρείς μήνες το 2023 ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή.
  • Σε έξι μήνες το 2021 για ενδοοικογενειακή απειλή.

Επιπλέον, εκκρεμεί η εκδίκαση ακόμα 5 εγκλήσεων, δύο εκ των οποίων πρόκειται να εκδικαστούν εντός του επόμενου μήνα.

«Σε βάρος του κατηγορουμένου έχουν κατατεθεί από την εντολέα μας και αδερφή του εννέα εγκλήσεις για επικίνδυνες ενδοοικογενειακές σωματικές βλάβες, για απειλές κατά της ζωής της καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Τέσσερις εξ’ αυτών έχουν ήδη εκδικαστεί και έχουν εκδοθεί ισάριθμες αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες έχουν επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινές που το σύνολό τους ξεπερνά τα πέντε έτη», δήλωσε στο protothema.gr, ο δικηγόρος – ποινικολόγος που εκπροσωπεί την αδελφή του 39χρονου, Αντώνης Καραγιάννης.

Η αδελφή του κατ’ εξακολούθηση κακοποιητή δήλωσε μάλιστα στο Mega: «Είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και προσπαθώ να το διαχειριστώ με τη βοήθεια ειδικών. Νιώθω ότι φταίω εγώ, γιατί δεν είχα βρει την κοπέλα να την προειδοποιήσω για τη συμπεριφορά του και για όσα είχε κάνει σε εμένα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας».

«Ήταν ικανός να σκοτώσει εμένα και κάθε Γεωργία»

Στην αστυνομία είχε καταφύγει και η πρώην σύζυγος του 39χρονου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.

«Τον είχα καταγγείλει στην αστυνομία αρκετές φορές. Στο πρώτο περιστατικό με χτύπησε στο μάτι και γενικά είχαμε εντάσεις. Ήταν βίαιος, με χτυπούσε από τη ζήλια του, δεν ήθελε να δουλέψω και όταν δεν του άρεσε κάτι υπήρχε ξύλο. Το 2018 πήγαμε σε δικηγόρο για να βγει διαζύγιο. Αυτός παντρεύτηκε ξανά και καταδικάστηκε μετά για διγαμία» σημειώνει η γυναίκα.

«Φαινόταν ότι ήταν ικανός να σκοτώσει εμένα και κάθε Γεωργία, ότι μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Ήταν πολύ ζηλιάρης και πάντα ήθελε λεφτά. Όταν εξαφανίστηκε η Γεωργία και το είδα, ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτός το έκανε. Το κατάλαβα ακόμα και ότι τα μηνύματα ήταν δικά του. Δυστυχώς θα κάτσει μέσα 15-20 χρόνια και μετά θα βγει, η κοπέλα όμως δε γυρίζει πίσω. Εγώ ήμουν τυχερή και γλίτωσα. Πήγα να χάσω το μάτι μου από μια μπουνιά που μου είχε ρίξει», αναφέρει η γυναίκα.

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας