Κοινωνία Οικονομία Πολιτική

ΜέΡΑ25: Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και μικρομεσαίοι στο δρόμο / Ο Μητσοτάκης ολοκληρώνει το έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ με τον «Ηρακλή»

Το έγκλημα του «Ηρακλή», που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την τιτλοποίηση των κόκκινων δανείων, ολοκληρώνει σήμερα η «Μητσοτάκης ΑΕ» ψηφίζοντας τον νέο νόμο για τα κόκκινα δάνεια. Στην πραγματικότητα σήμερα ολοκληρώνεται ένα  διαρκές έγκλημα εναντίον της κοινωνίας μας. Η ουσία του απλή και κυνική: Τα αρπακτικά θα αρπάξουν 70 δις ευρώ (το 35% του ΑΕΠ!) για να τα βγάλουν στο εξωτερικό, πετώντας εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και μικρομεσαίους στο δρόμο.

Μόνη λύση η πρόταση του ΜέΡΑ25

Το ΜέΡΑ25 πρώτο προειδοποίησε, από το 2018, για αυτό που γίνεται σήμερα και ξεσκέπασε μέσα στη Βουλή (από τα τέλη του 2019) πως το κράτος δεσμεύτηκε να δανειστεί 23 δις ώστε να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο κέρδος στα αρπακτικά.

Μέσα σε μια Βουλή όπου ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κορόιδευαν την κοινή γνώμη καταθέτοντας προτάσεις που, δήθεν, θα προστάτευαν κύρια κατοικία και μικρομεσαίους, την ώρα που μόνο τα funds και τους servicers εξασφάλιζαν, το ΜέΡΑ25 κατέθετε την μόνη πραγματική λύση: Την πρόταση νόμου «Οδυσσέας» που προέβλεπε δημόσια εταιρεία διαχείρισης των κόκκινων δανείων, κατάργηση όλων των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και λειτουργούντων μαγαζιών και εξοβελισμό από την χώρα όλων των αρπακτικών με τρόπο μάλιστα που δεν προσκρούει στο γράμμα του ευρωπαϊκού δικαίου.

Σήμερα, η πρόταση του ΜέΡΑ25 δεν εκπροσωπείται στη Βουλή. Εκπροσωπείται όμως στην κοινωνία όπου δίνουμε την μάχη εναντίον της ολοκλήρωσης του εγκλήματος του «Ηρακλή» και της φυγής 70 δις ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους.

banner-article

Ροη ειδήσεων