Αλεξάνδρεια Θέατρο Πολιτισμός

Αλεξάνδρεια: Οι “Φωνές Γυναικών” από την “Κινηματόδρασις” / Μια υπενθύμιση για την πάταξη του φαινομένου της έμφυλης κακοποίησης…

25 Νοεμβρίου,

Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών….

Μια ακόμη παγκόσμια μέρα

Μια υπενθύμιση για την πάταξη του φαινομένου της έμφυλης κακοποίησης…

Στις σύγχρονες κοινωνίες που ζούμε δεν πρέπει να αφήσουμε την έμφυλη βία στην αορατότητα της. Οφείλει ο καθένας και η καθεμία από εμάς να συμβάλει με τα μέσα που διαθέτει στην εξάλειψη της.

Με αυτά τα λόγια άνοιξε η αυλαία του θεατρικού δρώμενου Φωνές Γυναικών που παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας το Σάββατο 25 Νοεμβρίου από την θεατρική ομάδα ΘΕΡΩΣ της ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ.

Mέσα από ιστορίες βίας και κακοποίησης, βασισμένες σε αληθινές μαρτυρίες γυναικών, δώσαμε φωνή και ελπίδα σε κάθε γυναίκα που αναζητά βοήθεια, που νιώθει απόγνωση και αδυναμία να διαχειριστεί  την κακοποίηση της και θέλουμε να πιστεύουμε πως στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα :  Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που ψάχνουν τη δύναμη να αναγνωρίσουν τη βία που δέχονται και να την αντιμετωπίσουν. Δεν μένουμε παρατηρητές και προασπιζόμαστε το δικαίωμα σε μια ζωή χωρίς βία. Σπάμε τη σιωπή μας!

Κρατάμε ως φυλακτό το θερμό χειροκρότημα του κοινού που γέμισε ασφυκτικά το χώρο του πνευματικού κέντρου και έστειλε ένα μήνυμα πως η αγάπη μπορεί να νικήσει το μίσος όχι μια μέρα το χρόνο, αλλά καθημερινά.

Σε αυτόν τον κόσμο οφείλουμε ένα ευχαριστώ και μια συγνώμη καθώς πολλές και πολλοί ήταν οι θεατρόφιλοι που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν έγκαιρα πρόσκληση για το δρώμενο , να είναι βέβαιοι πως θα έχουμε την ευκαιρία να ανταμώσουμε σε μελλοντικό χρόνο.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αλεξάνδρειας , την Κ.Ε.Δ.Α και την πρόεδρο της κα Λαφαζάνη Ελένη για την παραχώρηση του χώρου και την αμέριστη βοήθεια όπου χρειάστηκε.

Τους ηθοποιούς της παράστασης, που υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδας μας Χρύσας Αντωνίου, αγόγγυστα εργάστηκαν επί μήνες, αφιερώνοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο για να προσφέρουν στον πολιτισμό, μέσα από την αγάπη τους για το θέατρο.

Όλους τους συντελεστές της παράστασης που χωρίς την δική τους συνδρομή το αποτέλεσμα θα ήταν αδύνατο.

Τις δομές: Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, Κέντρο Διοτίμα, Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βέροιας και τον Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης Έρασμος, για την παροχή του ενημερωτικού υλικού ενάντια στην βία κατά των γυναικών.

Πέφτοντας η αυλαία και αυτής της παράστασης το ερώτημα που τέθηκε  θα πρέπει να απασχολεί όλους μας καθημερινά. Αλήθεια, τι γνωρίζετε εσείς για τις γυναίκες  της διπλανής πόρτας;

Θεατρική Ομάδα ΘΕΡΩΣ

Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας 

………………………..

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας