Βέροια Τοπικά

Η Πυροσβεστική στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας Βέροιας

Την Τρίτη  21 Νοεμβρίου  η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας. ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του σχολείου μας για ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, βρέθηκε στον χώρο μας.

Οι πυροσβέστες έκαναν μια εξαιρετική παρουσίαση και συζήτησαν με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς, πλημμύρας ή σεισμού και έλυσαν όλες τις απορίες τους. Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την ενημέρωση. Αφού οι μαθητές και οι μαθήτριες κατανόησαν τα μέτρα πυροπροστασίας, έκαναν πρακτική εξάσκηση στον προαύλιο χώρο.

Έτσι, μέσα από τη βιωματική προσέγγιση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κατανόησαν τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος του Πυροσβέστη, καθώς και τη σημαντικότατη και σπουδαία προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας ευχαριστούν θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας, τόσο για την παρουσίαση όσο και για την κοινωνική προσφορά τους και εύχεται καλή δύναμη στο σημαντικό τους έργο.

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο