Κοινωνία

Πλειστηριάζουν παράνομα το σπίτι 83χρονης καρκινοπαθούς

Στο δρόμο κινδυνεύει να βρεθεί 83χρονη καρκινοπαθής στο Κουκάκι, καθώς η εταιρία funds της doValue βγάζει αύριο «στο σφυρί» την πρώτη κατοικία της, χωρίς καν να πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις από τον νόμο, όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος της.

Ρεπορτάζ του «Έθνους» επικαλείται τον συνήγορο της ηλικιωμένης, Κώστα Φλέγκα, αναφέροντας ότι η κατάσχεση έχει απορριφθεί στο Κτηματολόγιο για τυπικούς λόγους και δεν είναι εγγεγραμμένη. «Ωστόσο, βάσει του νόμου χωρίς αυτήν δεν μπορεί να προχωρήσει πλειστηριασμός κι ας ήταν εγγεγραμμένος στο παλαιό υποθηκοφυλακείο», επισημαίνει ο κ. Φλέγκας.

Η διαδικασία παρόλα αυτά προχωράει με fast track διαδικασίες και παρά το γεγονός ότι έχει αποσταλεί εξώδικο, με το οποίο η επενδυτική εταιρεία ενημερώνεται για τις σοβαρότατες πλημμέλειες στη διαδικασία, θα πραγματοποιηθεί κανονικά ο πλειστηριασμός της 1ης Νοεμβρίου. Η παράκαμψη της νομικής οδού είναι που ουσιαστικά καθιστά παράνομο τον πλειστηριασμό, σύμφωνα με τον δικηγόρο της 83χρονης.

Σημειώνεται ότι η αξία της πρώτης κατοικίας της εκτιμήθηκε στα 170.000 ευρώ, παρόλα αυτά πλειστηριάζεται για τμήμα της οφειλής της, και κοστολογείται στα 24.000 ευρώ, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ο δικηγόρος της ηλικιωμένης στο διάστημα που προηγήθηκε επικοινώνησε και με τη συμβολαιογράφο, ενώ απέστειλε και εξώδικο στον πιστωτή της, το fund Frontier. «Αν και έχουμε ενημερώσει με εξώδικη δήλωση, με την οποία κοινοποιήθηκε και το Κτηματολογικό φύλλο του Κτηματολογίου Αθηνών την DoValue και την Εθνική Τράπεζα που αποδεικνύει ότι η κατάσχεση έχει απορριφθεί από το Κτηματολόγιο και δεν έχει γίνει εγγραφή της κατάσχεσης στο ακίνητό της στο Κτηματολόγιο, ο πιστωτής της (fund Frontier) εκπλειστηριάζει την μοναδική της κατοικία για οφειλή 24.000 Ευρώ περίπου. Επιπλέον, έχουμε επίσης ενημερώσει με εξώδικη δήλωση ότι εκκρεμεί αίτησή της ως ευάλωτο φυσικό πρόσωπο και ο πιστωτής όφειλε να αναμένει την έκβαση της αίτησης», υπογραμμίζει ο δικηγόρος.

Καθημερινές παρενοχλήσεις

Ο δικηγόρος της καταγγέλλει ότι η εντολέας του δέχεται καθημερινά επισκέψεις από δικηγόρους και μεσίτες που επαναλαμβάνουν ερωτήσεις για την επικείμενη εκτέλεση της απόφασης για τον πλειστηριασμό του σπιτιού της.

Και αυτό ενώ τους είναι γνωστή η δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η υγεία της 83χρονης λόγω του καρκίνου.

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Σε κινητοποίηση, στη 1.30 μ.μ., έξω από τα γραφεία της doValue (στο σταθμό του Ηλεκτρικού Καλλιθέας) καλεί αυρίο το ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πρόκειται για την κατοικία μιας δασκάλας και ενός οικοδόμου.

«Ο αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας συνεχίζεται. Καθημερινά η Επιτροπή ενάντια στους πλειστηριασμούς του ΠΑΜΕ γίνεται δέκτης δεκάδων καταγγελιών από οφειλέτες από όλη τη χώρα. Το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο έντονο, όλο και περισσότερα δάνεια “κοκκινίζουν” εξαιτίας της ακριβείας και των αυξήσεων των επιτοκίων, την ίδια ώρα που οι μισθοί μένουν καθηλωμένοι. Όμως δεν φαίνεται να “κοκκινίζει” κανείς από την κυβέρνηση που έχει αφήσει στο έλεος τους οφειλέτες και έχει λύσει τα χέρια στις εταιρείες διαχείρισης οι οποίες προχωρούν απρόσκοπτα σε πλειστηριασμούς. Ό,τι εξαγγελίες γίνονται για να μπει φραγμός στην ασυδοσία των funds δεν θωρακίζουν τα σπίτια του λαού, αλλά τα κέρδη των τραπεζών», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

«Ο αγώνας που κάνουμε φέρνει αποτελέσματα. Καλούμε τους οφειλέτες να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους και με την Επιτροπή και μέσα από τη μαζική λαϊκή πάλη να υπερασπιστούμε την κατοικία», προσθέτει.

 efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων