Ελλάδα Κοινωνία

Βόλος / Κακοκαιρία Elias: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή | Κλειστά τα σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή

Ήχησε ξανά το 112 αργά το απόγευμα της Τετάρτης στον Βόλο, καθώς η κακοκαιρία Elias «χτυπάει» την περιοχή της Μαγνησίας. Στο μήνυμα δίνεται η εντολή από την αστυνομία για απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Είναι το τρίτο μήνυμα που λαμβάνει η Θεσσαλία σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως η πόλη του Βόλου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, όταν πλημμύρισε μετά την προηγούμενη κακοκαιρία Daniel που σάρωσε την κεντρική Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότιισχυρές βροχές και καταιγίδεςσημειώθηκαν τόσο στη Θεσσαλία όσο και στη Στερεά Ελλάδα έως σήμερα το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν σταλεί δύο μηνύματα από το 112 για τη Λάρισα. Το ένα ήταν προειδοποιητικό για τις περιοχές Αρμένι και Σωτήριο, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας, ενώ το δεύτερο εστάλη πάλι για την περιοχή Σωτήριο, αυτή τη φορά για την εκκένωσή της προς Λάρισα.

Ποτάμια οι δρόμοι στον Βόλο – «Φούσκωσε» πάλι ο Κραυσίδωνας – Πού διακόπηκε η κυκλοφορία

Ήδη υπάρχουν προβλήματα στον Βόλο και τα προάστιά του όπου έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, υπόγεια, σπίτια και επιχειρήσεις από την πολύ σφοδρή καταιγίδα ,ενώ απειλεί και πάλι να ξεχειλίσει ο Κραυσίδωνας όπως και την προηγούμενη φορά.

Έχουν πλημμυρίσει οι Λεωφόροι Αθηνών, Λαμπράκη και Λαρίσης με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κίνηση των αυτοκινήτων όπως και στους οδικούς κόμβους της περιοχής.

Αργά το απόγευμα με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης «λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων». Άμεσα διακόπηκαν οι αστικές συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας προς κάθε προορισμό.

Στην Αγριά του Βόλου έχει διακοπεί η κίνηση στην παραλιακή λεωφόρο και το νερό έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά παρά το γεγονός ότι εργάζονταν συνεχώς συνεργεία εκσκαφής για να κρατήσουν χωρίς προβλήματα το ρέμα στην περιοχή.

Πάνω από τον Βόλο,στο Πήλιο όπου και πολλά προάστια της πόλης, η βροχή είναι πολύ έντονη που συνοδεύεται από αστραπές και κεραυνούς, τα νερά κατεβαίνουν με τεράστια δύναμη και απειλούν να σαρώσουν τα πάντα.

Δήμος Βόλου: «Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια»

Με έκτακτη ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου προτρέπει τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και αναφέρει συγκεκριμένα ότι “Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Ήδη η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα.”

Κλειστά όλα τα σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή

Επίσης, σύμφωνα με νεότερη απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία παράμεναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας «Daniel» και επρόκειτο να ανοίξουν αύριο Πέμπτη επίσημα.

Πού σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι τώρα

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν πάντως στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στη Βατερή (260 χιλιοστά), στην Ιστιαία (226 χιλιοστά) και στη Μακρυκάπα (203 χιλιοστά). Ακολουθεί ο Κονιακός Φωκίδας (158 χιλιοστά) και ο Βόλος (113 χιλιοστά).

banner-article

Ροη ειδήσεων