Πολιτική

Αθηνά Λινού: «Θα έχουμε περισσότερους καρκίνους» / Προειδοποίηση για το αντεργατικό νομοσχέδιο Άδωνι

Σοκαριστική η προειδοποίηση της καθηγήτριας της Ιατρικής, Αθηνάς Λινού, με φόντο το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθιερώνοντας το 13ωρο εργασίας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στη Βουλή, εξέπεμψε sos για τους εργαζόμενους στη βιομηχανία, οι οποίοι θα εκτίθενται για περισσότερες ώρες σε χημικά και ακτινοβολίες, γεγονός που οδηγήσει στην αύξηση των προβλημάτων υγείας και των καρκίνων.

 Όπως τόνισε, υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα όρια έκθεσης των εργαζομένων, οι οποίες βασίστηκαν στην πρόληψη καρκίνων, λευχαιμίας και άλλων ασθενειών, όπως και για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι εγκυμονούσες και οι μητέρες που θηλάζουν.

«Οποιαδήποτε έκθεση παραπάνω δημιουργεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων» ανέφερε και σημείωσε ότι το νομοσχέδιο Γεωργιάδη «γκρεμίζει» αυτές τις οδηγίες.

Όπως προειδοποιήσε η κ. Λινού «σύντομα θα έχουμε αύξηση των επαγγελματικών νόσων», ωστόσο «στη χώρα μας δεν μετρώνται, ούτε υπάρχουν αρκετοί γιατροί εργασίας να τις μετρήσουν, όπως είπε ο υπουργός, και ούτε υπάρχουν όπως ανέφερε κάποιος συνάδελφος αρκετοί εργαζόμενοι στο ΣΕΠΕ που ξέρουν ποια είναι τα όρια για να το τεκμηριώσουν».

Για να προσθέσει ότι: «Τι θα συμβεί λοιπόν; Θα έχουμε περισσότερους καρκίνους» ανέφερε και τόνισε ότι η βιομηχανία θα πληγεί και «αργά ή γρήγορα θα το πληρώσει». «Εν τω το μεταξύ όμως θα έχουν χάσει ανθρώπους» τόνισε η καθηγήτρια ιατρικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

newsbreak

Ροη ειδήσεων