Ελλάδα

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Έβρο, παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων

Καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο που κατακαεί εδώ και πολλές μέρες τον νομό του Έβρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση τη στιγμή που ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν προκειμένου να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Βεβαίως, παραμένει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων: ένας κίνδυνος που μπορεί να διαφοροποιήσει άρδην την κατάσταση μέσα σε λίγα λεπτά. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου, μια αιφνίδια αναζωπύρωση απείλησε τον οικισμό της Λευκίμμης, με τους κατοίκους να απομακρύνονται και να μετακινούνται προς το Τυχερό.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ, είπε ότι «κατά 80% έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά στον Έβρο», προσθέτοντας ότι «πλέον υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες, οι οποίες πάντως, μπορούν να δώσουν μεγάλη αναζωπύρωση».

Το βράδυ της Κυριακής, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος δήλωσε ότι μπορούμε να μιλάμε πλέον για επιστροφή στην κανονικότητα και από αύριο για το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας με επίκεντρο την ανάταξη της οικονομίας της περιοχής μέσω κι ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου στήριξης των επαγγελμάτων που έχουν πληγεί.

Όλα αυτά τη στιγμή που η συνολική έκταση που κατέκαψε η πυρκαγιά στον Έβρο έχει ξεπεράσει τα 935.000 στρέμματα.

Συνολικά επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα. Συνδρομή από αέρος, από εννέα πυροσβεστικά αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα, μέχρι τη δύση του ηλίου.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το meteo, ο κίνδυνος επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών είναι υψηλός ή πολύ υψηλός σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως στη Θράκη, την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και αλλού.
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας