Εκδηλώσεις Θεάματα Θέατρο

ΚΘΒΕ: Τρωάδες, Memento Mori, ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι evolution, Η πινακοθήκη των ηλιθίων, Προσκλήσεις

 

Στο Θέατρο Δάσους επιστρέφουν οι ΤΡΩΑΔΕΣ
H τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες», σε μετάφραση Θόδωρου Στεφανόπουλου και σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη, την οποία παρακολούθησαν μέχρι σήμερα περισσότεροι από 27.000 θεατές και μετά το θρίαμβο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και τις αποθεωτικές κριτικές του Αθηναϊκού τύπου, επιστρέφει για μια τελευταία παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Θέατρο Δάσους από όπου ξεκίνησε, στις αρχές Ιουλίου, με δυο sold out, την καλοκαιρινή της περιοδεία.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, το κοινό θα παρακολουθήσει στο Θέατρο Δάσους στις 21:00, ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο και προφητικό αφού ο Ευριπίδης, «μιλάει» για όσα συμβαίνουν ακόμα και σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας των «Τρωάδων»:
Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου – Βύρωνας, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου – Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Παπάγου

Περισσότερα
ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι evolution, «e-PASS ή επι τας»

Κείμενα – σκηνοθεσία: Χρήστος Παπαδημητρίου

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει και φέτος δυναμικά το παρόν στα «Μερκούρεια 2023», που διοργανώνει ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών με μια δροσερή μετ- επιθεώρηση που ενθουσίασε όσους την παρακολούθησαν πρόσφατα στην ταράτσα του Βασιλικού Θεάτρου, στο Cafe Θέα/tro όπου παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για ένα πάρτι, με χιούμορ, σάτιρα και αγαπημένα τραγούδια, το οποίο θα απολαύσει και πάλι το κοινό, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Νεάπολης- Συκεών «Μερκούρεια 2023».

Η παράσταση σχολιάζει εξαιρετικά τα όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και όχι μόνο. Η καθημερινότητά μας που είναι για γέλια και για κλάματα μπαίνει στο μικροσκόπιο των πρωταγωνιστών ενώ τα θέματα της Θεσσαλονίκης όπως το ΜΕΤΡΟ και ο ΟΑΣΘ βρίσκονται στην… πρώτη γραμμή. Οι διασκευές των τραγουδιών καθώς και τα εξαιρετικά κοστούμια αποτελούν μια πολύ εύστοχη δραματουργική παρέμβαση.

Περισσότερα
MEMENTO MORI
των Leonardo Tomasi & Λητώς Τριανταφυλλίδου

Φουαγιέ της ΕΜΣ
7 & 8 Σεπτεμβρίου

Μια παράσταση που απευθύνεται στη συνείδηση
και διερευνά τη δυνατότητα ελέγχου της ανθρώπινης μνήμης

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της διεθνούς του δραστηριότητας, συμμετέχει στο θεατρικό διεθνές δίκτυο R-Evolution, σε συνεργασία με το Nuovo Teatro Sanità της Νάπολης και το Sardegna Teatro με την παράσταση Memento Mori του Leonardo Tomasi και της Λητώς Τριανταφυλλίδου, σε σκηνοθεσία Λητώς Τριανταφυλλίδου, που θα κάνει πρεμιέρα στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2023.

Περρισότερα
Με ρομαντισμό και χιούμορ ταξιδεύουν οι θεατές
στην παράσταση

«Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων»
του Νίκου Τσιφόρου

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Χρυσομάλη

Το κοινό έχει την ευκαιρία να την παρακολουθήσει μέχρι και την Παρασκευή 4 Αυγούστου.

Επιβάτες σε ένα κρουαζιερόπλοιο, με πολύ ρομαντισμό, ανατρεπτικές καταστάσεις και χιούμορ, έχουν την αίσθηση ότι είναι οι θεατές που παρακολουθούν την παράσταση «Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της Ανδρομάχης Χρυσομάλη.

Η παράσταση η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία τη χειμερινή σεζόν, επέστρεψε σε έναν… απόλυτα δροσερό χώρο. Αποτελεί ένα από τα πιο ευφάνταστα νεοελληνικά έργα όπου ο Νίκος Τσιφόρος περιγράφει, με ανάλαφρη κωμική διάθεση, το διαχρονικό δίλημμα ανάμεσα σε δύο κόσμους διαφορετικούς, όπου αναμετράται η αγάπη με το συμφέρον, ο έρωτας με την λογική, το συναίσθημα με το χρήμα, θίγοντας, με εύστοχο τρόπο θέματα που μας απασχολούν και σήμερα.

Περρισότερα
Για τους αποδέκτες του newsletter μας
Κερδίστε προσκλήσεις για τις παραστάσεις ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι evolution «e-PASS ή επί τας» στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, «Τρωάδες» στο Θέατρο Δάσους την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, «Η Πινακοθήκη των Ηλίθιων» την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο email τους.

Κάθε πρόσκληση είναι για δύο άτομα.

Δηλώστε συμμετοχή
banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο