Άρθρα Ελλάδα Κόσμος Πολιτική Σχόλια

Η Ελλάδα κατακαίγεται, ο Έβρος για 14 συνεχόμενες μέρες! Πού είναι οι “φίλοι”; Θα μπορούσαν να βοηθήσουν οι…”εχθροί”;

Συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα στη χώρα μας. Ενώ αυτή κατακαίγεται η δικιά μας έγνοια -«…τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»-  είναι πώς θα στείλουμε όπλα στον Ζελένσκι που προφανώς αφενός έτσι αδυνατίζει η άμυνα της χώρας κι αφετέρου πληρώνονται από τον ελληνικό λαό, που στη μεγάλη του πλειοψηφία αντιμετωπίζει τη φτώχεια.

Κι ενώ εμείς είμαστε υπάκουοι και προσηλωμένοι στη… σωστή πλευρά της Ιστορίας, αυτές τις μέρες, (που οι πυρκαγιές απ’ άκρου εις άκρον της χώρας αποψιλώνουν τα δάση της πατρίδας μας), το μόνο που κάνουν οι… φίλοι είναι να διαπιστώνουν την έκταση της καταστροφής, την οποία σαν απλοί παρατηρητές παρακολουθούν! Κι ας καίγονται τα σύνορά τους! Έτσι δεν λέμε; Αυτοί δεν χρηματοδοτούν μαζί μ’ εμάς τους φράχτες στον Έβρο, για να θωρακίσουν τα σύνορά τους από… υπανθρώπους πρόσφυγες;

Βέβαια, είναι και οι εχθροί. Έχουν τα μέσα αυτοί να βοηθήσουν;  Ας θυμίσουμε τι συνέβη πριν δυο ακριβώς χρόνια με τις πυρκαγιές στην Εύβοια, όταν αυτές μαίνονταν για οκτώ μέρες.

Σύμφωνα  με δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος “Δυο θηριώδη πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Ilyushin Il-76 αλλά και δυο ελικόπτερα τύπου Mil Mi-8 έστειλε η Ρωσία στην Ελλάδα προκείμενου να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται σε όλη τη χώρα και κυρίως στην καταστροφική φωτιά που κατακαίει για όγδοο συνεχόμενο 24ωρο την Εύβοια. – Ο κ. Βαρβιτσιώτης  ευχαρίστησε τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών Βιτάλι Σαβέλιεφ για την άμεση και έμπρακτη υποστήριξη της Ρωσίας στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα μας ενώ ο κ. Σαβέλιεφ εξέφρασε στον Αναπληρωτή Υπουργό την ειλικρινή συμπαράστασή του προς την Ελλάδα.”

Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι… ειδικοί τα αφηγήματα περί ακαταλληλότητας αυτών των εναέριων μέσων κατάσβεσης μεγάλων πυρκαγιών για τη χώρα μας και ειδικά για τον Έβρο, που αποτελεί μια τεράστια πεδιάδα.  Εμείς είμαστε σταθεροί κι ακλόνητοι στη… σωστή πλευρά της Ιστορίας -όπως στους… αμυντικούς πολέμους στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν κι αλλού!-  Κι ας καεί ακόμη και το τελευταίο πελεκούδι!

Τεύκρος

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο