Κουζίνα

Νοσταλγικό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα πορτοκαλιού

Το δροσιστικό αυτό γλυκό ψυγείου, με τα αρώματα του πορτοκαλιού και τον υπέροχο συνδυασμό σιροπιού και κρέμας, ήταν το αγαπημένο κέρασμα της παιδικής μας ηλικίας που ετοίμαζαν στο σπίτι οι μαμάδες μας κάθε καλοκαίρι.

Το νοσταλγικό αυτό επιδόρπιο με τα εύκολα και απλά υλικά και τη φρέσκια γεύση, δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Υλικά για τη Συνταγή

10 φρυγανιές + λίγες επιπλέον για να καλυφθεί το ταψί

Για το σιρόπι

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1 ½ φλιτζάνι νερό

Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

Για την κρέμα

3 φλιτζάνια γάλα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ)
1 κρόκο αυγού
1 φακελάκι βανίλια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Για την κρέμα πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση

1.Αρχικά ετοιμάστε το σιρόπι. Βάλτε σε μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη μαζί με το νερό, ανακατέψτε ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και φέρτε τα σε βρασμό. Μόλις κοχλάσει το σιρόπι, ρίξτε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού, βράστε για άλλα 5 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.

2.Στρώστε ένα μεσαίου μεγέθους παραλληλόγραμμο ταψί με τις φρυγανιές, τοποθετώντας τες δίπλα – δίπλα για να καλυφθεί καλά ο πάτος. Με τη βοήθεια μιας βαθιάς κουτάλας περιχύστε τις φρυγανιές με το ζεστό σιρόπι που έχετε ετοιμάσει. Βάλτε το ταψί στην άκρη μέχρι να απορροφήσουν καλά και να τραβήξουν το σιρόπι.

3.Ετοιμάστε την κρέμα. Βάλτε σε βαθιά κατσαρόλα το γάλα, τον κρόκο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε την στη φωτιά και βράστε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να έχει παχύρρευστη σύσταση. Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατέψτε και αφήστε για λίγο στην άκρη. Περιχύστε και απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές.

4.Ετοιμάστε την κρέμα πορτοκαλιού. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τον φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει για 1-2 λεπτά.

5.Περιχύστε το γλυκό με την κρέμα πορτοκαλιού, ισιώστε την επιφάνεια και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει καλά για τουλάχιστον 3-4 ώρες, διακοσμήστε το με κομμένες φέτες πορτοκαλιού και είναι έτοιμο για να το απολαύσετε!!!

topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας