Βέροια Κοινωνία

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού / Ιατροδικαστής: «Στόχευαν κεφάλι, ήθελαν να σκοτώσουν»

Ηκ. Κοβάτση κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας για δεύτερη μέρα, απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Μεταξύ άλλων, η ιατροδικαστής, προς υποστήριξη των όσων προείπε, εξήγησε ότι “όταν κάποιος κυκλοφορεί πάνοπλος σαν αστακός, εκτιμώ ότι δεν πάει για ψιλοκαβγαδάκι”, ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής της υπογράμμισε πως “(σ.σ. οι δράστες) στρέφονται στην κεφαλή, θέλουν να σκοτώσουν. Κεφαλή ίσον ανθρωποκτόνος πρόθεση”.

Οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και οι απαντήσεις της μάρτυρος στη σημερινή διαδικασία επικεντρώθηκαν στα τραύματα που είχε στο σώμα του ο Άλκης Καμπανός από την επίθεση, καθώς και στα φονικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν. “Εντάξει; Αυτό ήθελες;” είπε η μητέρα του Άλκη σε συνήγορο κατηγορούμενου

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της δίκης, παρουσιάστηκε ενώπιον της έδρας το μαχαίρι τύπου καραμπίτ που χρησιμοποιήθηκε ως όπλο τη μοιραία βραδιά της δολοφονίας του Άλκη και αναλύθηκε διεξοδικά από την ιατροδικαστή και τη δικηγόρο του 9ου κατηγορούμενου. Χρησιμοποιήθηκε μάλιστα μεζούρα, προκειμένου να υπολογιστεί το μήκος του κοφτερού σημείου του όπλου. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η μητέρα του Άλκη, που παρακολουθούσε τη δίκη, είπε προς τη συνήγορο του 9ου κατηγορούμενου εμφανώς ενοχλημένη: “εντάξει; Αυτό ήθελες;”.

Η ιατροδικαστής του ΑΠΘ, έπειτα από σχετική ερώτηση συνηγόρου, τοποθετήθηκε για τη χθεσινή αναφορά της  στο δικαστήριο, περί “σχολής” λέγοντας ότι δεν είναι τυχαία τα χτυπήματα των δραστών. “Φαίνεται να υπάρχει σχολή που να τους λέει χτυπάτε κεφάλι και πόδια. Κανείς δεν χτυπά στην κοιλιά” που μπορεί είναι πιο ήπια η ζημιά, σύμφωνα με την μάρτυρα. “Αν μιλήσουμε για παρόμοιες επιθέσεις με θύματα εν ζωή, θα σας πω δεν ξέρω πώς παραμένουν ζωντανοί” είπε η κ. Κοβάτση, αναδεικνύοντας την επικινδυνότητα που έχουν οι επιθέσεις από οπαδούς.

Σημειώνεται, πως κατόπιν σχετικών ερωτήσεων από συνηγόρους υπεράσπισης, η κ. Κοβάτση εξήγησε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει από πόσα άτομα έγινε η επίθεση στους μηρούς του Άλκη, ούτε από ποια όπλα έγιναν τα τραύματα στο κεφάλι. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, κάποιο από τα τραύματα στο κεφάλι του 19χρονου να προκλήθηκε από πρόσκρουση στο έδαφος, έπειτα από πτώση, μετά την επίθεση.

«Ζώα, ζώα»: Το ξέσπασμα της μητέρας του Άλκη Καμπανού όταν άκουσε τα θανατηφόρα τραύματα του γιου της 

«Ζώα, ζώα», είπε φορτισμένη συναισθηματικά η μητέρα του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού στην αίθουσα του δικαστηρίου ενώ ήταν σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του γιου της.

Λίγο πριν, η ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Λήδα – Καλλιόπη Κοβάτση, απαντώντας σε ερωτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ανέφερε αναλυτικά τα τραύματα που είχε ο Άλκης Καμπανός στο κεφάλι του, από την δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν το μοιραίο βράδυ στην οδό Θεοδώρου Γαζή.

Εμφανώς συγκλονισμένη, η μητέρα του Άλκη, η οποία παρακολουθεί τη δίκη και σήμερα είπε δύο φορές “ζώα”, αναφερόμενη στους δράστες της επίθεσης στον αδικοχαμένο γιο της.

Από real.gr 

banner-article

Ροη ειδήσεων